Пасат В5 1.8 125 к.с. 2000 г. проблем с оборотите

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
ViktorGebrev
Автомобил:
Двигател:

Пасат В5 1.8 125 к.с. 2000 г. проблем с оборотите

Мнениеот ViktorGebrev » Нед 28 авг 2016 23:45

Здравейте имам един много интересен проблем с оборотите и не мога да разбера от къде идва . Не видях никъде подобен проблем и за това реших да попитам та ако някой се сблъсквал с подобен или същия проблем да сподели как да го оправя . Та проблема ми е че колата различно ми подържа от 1200 до 1800 оборота а на няколко пъти дори до 2000-2100 ми е стигала без да ги сваля и когато натисна и задържа съединителя ги смъква бавно до 900 в повечето случай или стига до 1200 и остава до там а когато вдигна с крак нагоре педала на газта си ги сваля на 900 и си остава на толкова докато не си махна кракът от под педала и пак ги вдига . Педала ми е електрически и имам съмнение че е от него но това с педала на съединителя малко ме колебае дали е от него . Колата е 1.8 бензинка с 125 коня имам и газова но това е че на газ ми го прави почти постоянно а на бензин по рядко и не мога да си обясня какво може да е . Благодаря много предварително :)

Потребителски аватар
KBK
Автомобил: VW PASSAT b5.5
Двигател: 2.0i AZM

Re: Пасат В5 1.8 125 к.с. 2000 г. проблем с оборотите

Мнениеот KBK » Сря 31 авг 2016 12:09

На първо време изчисти и след това адаптирай дросел клапата, би трябвали ако е от нея да има ефект.

Потребителски аватар
ViktorGebrev
Автомобил:
Двигател:

Re: Пасат В5 1.8 125 к.с. 2000 г. проблем с оборотите

Мнениеот ViktorGebrev » Вто 13 сеп 2016 8:56

Оказа се че е от педала за газта някой е пипал преди мен свалих го почисти го и оправих четките че се бяха смотали но прекалих с това че завъртях капачката от едната крайност в другата и сега мисля че четките излизат от пътечките днес ще се опитам ги наглася . Реших там да опитам че дросела е малко сложен за сваляне а колата ми трябва и не мога да рискувам без нея да остана но по натам и нея ще попита задължително дори да не е проблемна

Върни се в “Passat”