Проблем с шибедах
Проблем с шибедах
Здравейте колеги имам Volkswagen Passt B3 Kombi 1991г. имам шибедах който обаче има някакъв проблем, който е следния - Мога да го вдигна нагоре но немога да го прибера целия, изобщо не тръгва навътре. Някакви идеи?
Последна промяна от D.Nikolov на Пон 07 ное 2016 19:56, променено общо 1 път.
- инжектопляктор
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Проблем с шибедах
Виж механизмите - водачите. Матора издава ли някакъв звук? Или е механичен?
Електрически е, нагоре се вдига до едно място не е колкото попринцип трябва. А като натисна копчето да влиза навътре не реагира
- инжектопляктор
- Автомобил:
- Двигател:
D.Nikolov написа:Електрически е, нагоре се вдига до едно място не е колкото попринцип трябва. А като натисна копчето да влиза навътре не реагира
Като е електрически, отвори капака където е моторчето. Оригинално трябва да имаш един шестограм сгънат като манивела. Ръгаш го в отвора на моторчето. Опитваш се да прибереш шибедаха. Без да напъваш. Гледаш дали се движи нормално. Ако не се движи нормално, НЕ НАПЪВАЙ !!
Ако се движи нормално - моторчето има крайни превключватели. Или имаш проблем с копчето.
Ако не се движи нормално, имаш повреден водач или левият водач не заключва механизма правилно. Ако не е счупен още, с подлагане на една гумичка обратно на зъбчето - например шлаухка проблемът ти е решен. Купи си един спрей грес и го смажи. Ако е счупен, ще върви малко на една страна. Тогава ти трябва друг механизъм на шибедаха. Или го силиконираш и толкова.

Пасаторът ми люк няма. Но съм ремонтирал на Венто, който е като на Голф3. Там така са нещата.
- Vlad777
- King of the Road
- Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
- Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
- Контакти:
Значи искаш да ти се помогне, но да си оправиш заглавието не ти се занимава. Дооообре.