Пасат Б3 Г60 трудно първо палене (решено)
- HukuTyY
- Автомобил: Vw Passat B4
- Двигател: ABF 16v
Пасат Б3 Г60 трудно първо палене (решено)
Здравейте колеги.Моля помогнете ми да оборя един проблем.От 2-3 дни Пасско взе да се мъчи при първо палене.Странното е,че стана от нищо без да ми дава никакъв признак.Това ми го прави,като не е палена скоро колата или в рамките на 2-3 часа.В трудно палене се изразява,че завърта около 7-8 пъти и тогава пали.След като запали няма никакви признаци на лоша работа на мотора,тресене,димове и т.н. Работи си напълно нормално и на газ и на бензин.Ако след трудното палене я запаля и после я изгася и пак я запаля тогава няма проблем и си пали от четвърт.Пробвах да откача акумулатора,но нямаше ефект.Смених и синия датчик за водата и ефект пак нямаше.Утре сутринта ще пробвам да дам на контакт 4-5 пъти за да видя дали бензиновата помпа не ми прави проблеми,но не мисля,че е от нея 

Последна промяна от HukuTyY на Съб 31 май 2014 7:18, променено общо 1 път.
- Johnsword
- Автомобил: Passat B3
- Двигател: 1.8 RP1991
Re: Трудно първо палене Пассат Б3 Г60
Колега ето разликата при мен.
Студена зимата и лятото си е все тая се така си пали.
https://www.youtube.com/watch?v=ytCtKjMIXy0
И после топла 60 градуса..
https://www.youtube.com/watch?v=J9ZuiB0bZFs
При теб така ли е ? Нищо не съм сменвал.
Студена зимата и лятото си е все тая се така си пали.
https://www.youtube.com/watch?v=ytCtKjMIXy0
И после топла 60 градуса..
https://www.youtube.com/watch?v=J9ZuiB0bZFs
При теб така ли е ? Нищо не съм сменвал.
- HukuTyY
При мен след като запали веднъж автомобила след това си пали от четвърт,където се казва.Когато е престояла повече време колата без да е работила било то цяла вечер или 2-3 часа пали осезаемо по трудно.Върти около 7-8 пъти(може и повече понякога) и чак тогава пали.
- Johnsword
Е и аз съм така, ако престои час, два пак пали от 4ти оборот някъде, но не виждам това да е проблем, според мен де, а преди ако твоя пасат е палил и студен от четвърт, незнам.
- Pet_rov
- Автомобил: Passat Variant B4
- Двигател: ADZ 1996
Как я палиш, на газ или бензин?
- PASSAT
- Автомобил: Passat B4
- Двигател: AFN 1996
Re: Пасат Б3 Г60 трудно първо палене
Колегата е с газова инжекция - предполагам на бензин.
- Pet_rov
- Автомобил: Passat Variant B4
- Двигател: ADZ 1996
http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=5&t=397492&hilit=%D1%82%D1%80%D1%83%D0%B4%D0%BD%D0%BE+%D0%BF%D1%8A%D1%80%D0%B2%D0%BE+%D0%BF%D0%B0%D0%BB%D0%B5%D0%BD%D0%B5
Не съм най-големият разбирач, но мисля, че в темата има няколко полезни идеи
Не съм най-големият разбирач, но мисля, че в темата има няколко полезни идеи

- HukuTyY
Ще опитам почивните дни,както ми каза колегата PASSAT да махна маркуча за газова от изпарителя.Евентуално ако се е прецакало нещо да вкарва газ и затова да пали сутрин трудно на бензин :)
-
- Автомобил:
- Двигател:
Точно това , имаш изпускане я на инжектор бензинов което е много рядко , я газовата ти изпуска и сутрин си просто казано много богат на гориво в колектора няма въздух и колата се дави и не пали. Много просто изразходи си газта в бутилката и кажи как пали след това ;)
- HukuTyY
Здравейте.Проблема се оправи.Изкарах в четвъртък тръбичката за газта към изпарителя и я оставих цяла вечер така.На сутринта свързах и запали от раз,като вече бях сменил и синия датчик :),но мисля,че проблема е свързан и с него.От 24 часа съм я оставил без да я паля и вадя тръбички и ей сега пробвах отново.Запали си много леко.Буквално от четвърт
.Доволен съм много.Благодаря на всички колеги за оказаната помощ.Отново се доказа,че форума е сила

- Johnsword
Re: Пасат Б3 Г60 трудно първо палене (решено)
Форума си е форум, няма спор важното е, че има все още толерантни колеги. 

Здравейте ,
Колеги,имам подобен проблем с първото палене с пасат съм 1.8т газов инжекцион. Първото палене е много трудно върти над 10пъти. Завчера ми свърши газта и покарах на бензин на другия ден запали Много леко. Следващият път карах пак на бензин и също като е студена пак си запали добре,обаче като налях газ и после същата работа мъка. Някой ако знае нека сподели какво трябва да се направи
Колеги,имам подобен проблем с първото палене с пасат съм 1.8т газов инжекцион. Първото палене е много трудно върти над 10пъти. Завчера ми свърши газта и покарах на бензин на другия ден запали Много леко. Следващият път карах пак на бензин и също като е студена пак си запали добре,обаче като налях газ и после същата работа мъка. Някой ако знае нека сподели какво трябва да се направи
- Jijooshu
- Автомобил: VW Passat B3
- Двигател: RP 1989
Огледай си клапаните, някой изпуска и я дави. Един колега имаше подобна драма на две от такситата си. Като откачи маркуча към газовата рейка, колите му палеха.
А когато го откача и да кажем че утре запали ,какво трябва да се направи...не съм голям разбирач