Passat B5.5 проблем с климатроник
- thearctoss
- Автомобил: Volkswagen Passat
- Двигател: TDI 101hp
Passat B5.5 проблем с климатроник
Добър вечер, бих искал да ви попитам за един проблем. Първоначално, когато климатика почна да духа топло, отидох в сервиз за смяна на фреон, но майстора е видял, че малката перка не работи и ми каза, че трябва да се смени. Мислех да я сменя след 1-2 седмици, и не карах с климатик в града. След 4-5 дена изведнъж климатика спря да работи и на екрана се появиха тези надписи. Реагира единствено на бутона за увеличаване на температурата и става така. Като натисна бутона за понижаване пак се появяват надписите от 1вата снимка. Също да допълня, че преди няколко дена погледнах бушоните, не че разбирам, и ги понатиснах леко, климатика почна да работи, след няколко дена пак се появи същия проблем, през това време колата не се караше. Дали е възможно това да се дължи на неработещата перка
Благодаря предварително!

- vanesto
- Автомобил: Octavia 3 FL
- Двигател: DGTE 2018
Re: Проблем с климатроник Passat B5.5
Колега, провери си всички бушони, виж за окиси по тях, включително и тези над акумулатора, защото за перките е там бушона. Според мен проблема ти е електрически.
- thearctoss
- Автомобил: Volkswagen Passat
- Двигател: TDI 101hp
Re: Passat B5.5 проблем с климатроник
Добър вечер, времето застудя и вече проблем с климатика нямам, явно отказва заради неработещата перка. Като е 15+ понякога пак неще да работи, ще изкарам зимата така пък пролетта ще го водя на сервиз. Благодаря на vanesto, и се извинявам за забавянето на отговор от моя страна, съвсем съм забравил, че съм писал тука.