Пасат 5.5 въпрос за джанти от Голф
-
- Автомобил:
- Двигател:
Пасат 5.5 въпрос за джанти от Голф
Колеги имам пасат 5.5 с железни джанти 6J ET37 купих от голф железарки с обозначение 6 J ET47.Интересува ме какво означава обозначението "EТ" (в случая 37 и 47) и ще има ли проблем ако ги монтирам на пасата?
Последна промяна от dqvola_91 на Пон 24 яну 2011 20:06, променено общо 1 път.
- ChimeyJimmey
- Автомобил: торанага
- Двигател: AXQ
Re: Пасат 5.5 въпрос за джанти от Голф
Голфът-съвременник на В5/Б5.5(и от него насам) е с 5х100.
На теб ти трябва 5х112.
Демек - няма да станат тези джанти, и то не заради ЕТ-то (офсет, отместване спрямо главината), а заради междуболтовото разстояние...
Освен ако джантите не са за R32, ама едва ли този модел излиза с железарки от завода...
На теб ти трябва 5х112.
Демек - няма да станат тези джанти, и то не заради ЕТ-то (офсет, отместване спрямо главината), а заради междуболтовото разстояние...
Освен ако джантите не са за R32, ама едва ли този модел излиза с железарки от завода...
Колегата "ChimeyJimmey" правилно е обяснил за ЕТ-то какво означава, обаче е леко в грешка с междуболтово разстояние на голфовете.
На голф4 е 5х100, но на голф5 и насам вече е 5х112, така че ако колегата си е взел джанти от голф5 междуболтовото разстояние ще му е точно.
А ако ЕТ-то е 47 на новите джанти коите си взел, мисля че няма да станат на твоя пасат тъй като има вероятност да опират в подкалниците заради голямото ЕТ.
На голф4 е 5х100, но на голф5 и насам вече е 5х112, така че ако колегата си е взел джанти от голф5 междуболтовото разстояние ще му е точно.
А ако ЕТ-то е 47 на новите джанти коите си взел, мисля че няма да станат на твоя пасат тъй като има вероятност да опират в подкалниците заради голямото ЕТ.
- dlug
- Автомобил: Passat B5.5 2003 1.9 TDI
- Двигател: AVB
doi4i_n написа:Колегата "ChimeyJimmey" правилно е обяснил за ЕТ-то какво означава, обаче е леко в грешка с междуболтово разстояние на голфовете.
Аз карам с ЕТ 45 нищо не опира никъде, и с ЕТ 47 не вярвам да има проблем
-
- Автомобил:
- Двигател:
От Голф 5 са колега и междуболтовото разстояние пасва
- Peteff
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
в случая при теб джантата ще стои с 1 см по навътре , няма да имаш проблеми
- Andrey
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Изполозвам темата за да попитам ще станат ли на Пасат Б4 тези джанти. Мисля да сложа зимните гуми на тях, но този офсет малко ме притеснява. Зимните са 195/60/15.
- bulaki
- Автомобил: VW Passat B8 variant Hight Line
- Двигател:
- Контакти:
Мисля че ще ти станат без проблем.Моя стария Пасат Б4 го карах с 195х60х15 и много рядко ми е опирал на много голямо клатене от неравности(пр. караш със 100 км/ч и пред теб от един път потъва асвалта с една педя в продължение на 1 м и се връща на същото ниво което е бил),тогава е възможно да ти закачи в подкалника.Също при големи неравности в завой с по-висока скорост,но един път като му хванеш цаката няма да имаш проблеми.Много е важно обаче по предницата ти всичко да е здраво,защото колкото е по стегната предницата,толкова повече няма да се притесняваш от опиране в калниците
- Tiboron73
- Автомобил: VW Passat 3B6 1 8T 150HP
- Двигател: AWT 2002
Здравейте колеги ,бих искал да възобновя тази тема като попитам нещо относно поставяне на алуминиеви оригинални джанти от Пасат 3B2 B5 1997 на Пасат 3B6 (5.5) 2002 г.В момента новият Пасат е с 16 цола оригинални джанти ,но искам да ги сменя за зимата с 15 цоловите от старият Пасат.Питам заради дупките за болтовете и отворът в средата....дали ще паснат.
- Vlad777
- King of the Road
- Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
- Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
- Контакти:
Всичко е 1:1