Vw passat b4 се люлее при ниска скорост
Vw passat b4 се люлее при ниска скорост
Здравейте!Проблем често ми е,че при ниска скорост колта се люлее а като мине 90 км започва да биее на волана.Някакви идеий какъв може да проблема?Гумите са чисто нови,джантите са прави.
- Iezekil
- Автомобил: Passat B4 Variant
- Двигател: ABS 94
Re: Vw passat b4 се люлее при ниска скорост
И задните ли?
4 чисто нови гуми,4 прави джанти и други джанти слагах положението е същото
- Rqhovo
- Автомобил: Passat B3
- Двигател: 1Y 1991
- Контакти:
Тампоните на макферсона как са.
- goppa
- VW експерт
- Автомобил: Seat Alhambra
- Двигател: CFFB
Балансирай си гумите. И стендвай предницата след всеки ремонт.
- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
Сложи резервната отпред вляво и пробвай, после я сложи отпред вдясно и пак пробвай. А най-добре да пробваш с други гуми от някой познат, които е пробвано, че не бият.
Разбира се е възможно да имаш крива главина или спирачен диск, но най-вероятно е от гумите.
Аз сума време карах с такъв проблем и накрая се реши, като помолих един приятел да кара след мен и да гледа гумите ми. После смених гумата (за моя изненада ми признаха гаранцията) и колата се оправи.
Разбира се е възможно да имаш крива главина или спирачен диск, но най-вероятно е от гумите.
Аз сума време карах с такъв проблем и накрая се реши, като помолих един приятел да кара след мен и да гледа гумите ми. После смених гумата (за моя изненада ми признаха гаранцията) и колата се оправи.
Последна промяна от ktamen на Пон 14 ное 2016 22:10, променено общо 1 път.
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Ако с 4 прави балансирани и небиещи колела усещаш люлеене, значи си на доста ракии зад волана.
Сега сериозно - Като ви балансират гумите и гумарят пусне предпазния капак, за да се завърти машината, някой поглежда ли гумата за кривини? Или само зяпа монитора? Щото и крива гума с крива джанта може да бъде балансирана, без да е геометрично правилна.
Сега сериозно - Като ви балансират гумите и гумарят пусне предпазния капак, за да се завърти машината, някой поглежда ли гумата за кривини? Или само зяпа монитора? Щото и крива гума с крива джанта може да бъде балансирана, без да е геометрично правилна.
- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
А как са тампоните на задния мост и сайлент тампоните на предните носачи?
Тампоните отзад са сменени миналата седмица а тази сменени амортесьорите,биалетки и тампоните на носачите.След това нови гуми баланс и реглаж на предницата.Резултата е като преди тези операций-при ниска скорост люлее доста осеземо при над 90 км тресе волана.
- Iezekil
- Автомобил: Passat B4 Variant
- Двигател: ABS 94
Вдигай с крика едно по едно колелетата и върти на ръка,като подпреш подходяща летва на калниците за да следиш луфта.Нищо не ми ражда главата освен крива ос или крива гума.
- goppa
- VW експерт
- Автомобил: Seat Alhambra
- Двигател: CFFB
Разхалтани вътрешни кормилни накрайници. Проблем с лагерчето в тампоните на макферсона, или разбит тампон на макферсона. Разбит лагер на главина. Абе от доста още неща може да люлее предницата.