Здравейте колеги!
Имам пасат B 5.5 и съответно следния проблем.Стрелката която измерва температурата на колата вдига 90 градуса и веднага пада на 0 и пак на 90...... това го прави 5-10 мин.Имам чувството ,че е оборотомер :) От къде може да е причината за това ???
ПС: на компютърна диагностика няма грешки.

Пасат B 5.5 проблем с температурата!
- KBK
- Автомобил: VW PASSAT b5.5
- Двигател: 2.0i AZM
Re: Пасат B 5.5 проблем с температурата!
Най-вероятно е от температурния датчик който седи на един тройник който е най-отзад на двигателя (от този тройник тръгва и маркуча към радиаторчето за парното - за ориентир). Погледни първо буксата може да се е извадила и да не дава контакта както трябва.
- Vasko Veselinov
- Автомобил: VW Passat B7 - 2011 год
- Двигател:
И аз имам подобен проблем, само, че по време на движение както стрелката си е на 90 градуса пада като отсечена на 0, по някое време пак се връща на 90 и така периодично без някаква видима причина (минаване през дупки или нещо подобно). Смених термо- датчика - същата работа. Майстора ми каза, че при това положение остава да е от самия уред на таблото или връзката към него, и ми препоръча да не се вкарвам във филми да ми бърникат колата за глупости. Малко ме дразни, но реално не ми пречи и затова съм го оставил така.
Колеги и аз имам проблем с температурата, обаче при мен е по различно.Когато запаля си загрява нормално и след това започват колебанията.След като си загрее на 90градуса и започва да вдига над,когато пътувах по магистралата ,изкл. ли от скорост и става страшно отива на макс 130градуса.спирам след около 3мин започва да пада тръгвам и се оправя не е вода а антифриз има си колкото е нужно в казанчето.Наблюдавах я на надолнище се нормализира по нагорнище вдига градуси, но те са на магистрала не е като да кажеш някакъв стръмен път.Вдигах и капака когато е толкова висока, но не се виждаше да ври....някой ако има идея нека да сподели
Благодаря!
Колата е Пасат б5.5 1.8Т
Благодаря!
Колата е Пасат б5.5 1.8Т
Имах същия проблем като колегата над мен. Паля бързо стигаше до 90 и след малко зорене почваше да качва.. после пак връщаше на 90 и така.. след 2 дена почна направо като я запаля и се залепваше за 90 .. смених датчика и всичко стана ок.
-
- Автомобил:
- Двигател:
И аз смених датчика и всичко се оправи :)