Здравейте Колеги...
Извинявам се че направо "скачам" с въпрос във форума Ви,но карам конкурентна марка автомобил и до сега не ми се е налагало да търся помощ от Вас.
Един колега има проблем.На Пасат В3 седан,тапицерята на тавана започна да се разлепя.Като я огледахме,под самия плат има един лек и фин слой като дунапрен,който е остарял.По краищата на тавана,плата направо се разлепя и прогресивно върви към средата.Да се залепи е много трудна работа понеже точно този дунапрен е стар и лепило не може да хване върху него.Трябва да се изчисти до здраво и тогава да се предприемат необходимите манипулации.
Но определено е по-лесно да направиш нещо ново отколкото да ремонтираш старото.Така че направо отиваме на претапециране на тавана.
Така...Въпросът ми е следния... Как се сваля кората?!
След оглед преценихме че трябва да се свалят пластмасовите "капаци" защипващи краищата на самия таван,колонките,кората със сенниците и таблото над огледалото за управление на люка и лампите, и гумения канал защипващ кората към прореза за люка.
След като го направиме това има ли нещо друго което е специфично за този модел на Пасат което да ни "спъне" в по нататъшната ни работа.
И идва по сложното...Как се сваля самия люк-в смисъл къде се намира механизма му,в тавана или чрез жила е изнесен на друго място.
Предполагам че за някои от въпросите ми е имало теми във Форума,но търсачката не ми извади нищо или аз не съм конкретизирал въпроса ми както трябва.
Ще съм благодарен ако някой е запознат с проблема да помогне или да даде линк към подобна тема тук,понеже изчетох половината постове и може и да съм изтървал нещо,а Вие по-добре знаете кое къде може да е постнато.
Предварително Ви благодаря за вниманието...
мда-пасата е В3 mod edit: vaskoto1
Сваляне на тавана на Пасат В3
- W123
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
аха...
gr_kanev написа:1.
2. Имам ОГРОМНО съмнение че Пасат-а на колегата ти е Б3, а не "двойка". Ако е така, колегата didoriginal беше минал по тази процедура - питай го на лични, едва ли ще откаже помощ. Извинявай, но ме мързи да намеря точно темата да те препратя към нея.
Успех !
Ами да ви кажа честно аз го знам като Пасат 2,ама съм малко невежа в модификациите на VW.
Eто една снимка на това за кето говоря.

- pas1.8mi
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: 1.8T AEB 1999
Май,че е това! http://forum.vwclub.bg/viewtopic.ph ... 0%E2%E0%ED
- W123
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Хм...много странно...Лепило за тапети и Ц200!Ама знае ли човек от къде ще изкочи зайчето
Значи като гледам свалянето няма да е кой знае колко трудно,ама човек като не се е захващал с кола на която не знае дори модификацията
Сигурно има някакви тънкости.Да се надяваме че Дидо ще се появи да сподели и после ще ви пусна снимки и по демонтажа и монтажа на самата кора.
Ама ще го направим...Ще го засмеем Пасат-чето.

Значи като гледам свалянето няма да е кой знае колко трудно,ама човек като не се е захващал с кола на която не знае дори модификацията

Ама ще го направим...Ще го засмеем Пасат-чето.
- W123
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Дано да не се стига до там да се търси помощ,но ще го имам в предвид.
Благодарности за напътствията от страна на didoriginal.
Искам преди всичко да Ви благодаря за топлото посрещане и за това че не ме "отсвирихте" за може би тъпия въпрос с който Ви занимавам.
Изключително съм изненадан от приятната атмосфера царяща във Форума Ви...
Само така пичове,давайте напред...
Искам преди всичко да Ви благодаря за топлото посрещане и за това че не ме "отсвирихте" за може би тъпия въпрос с който Ви занимавам.
-
- Фотограф на VWClubFest
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
W123 написа:Дано да не се стига до там да се търси помощ,но ще го имам в предвид.