Здравейте пак колеги.Вече се уредих с количка (ще кача снимки до няколко дни) ама разбира се по нея има разни неща за правене и сменяне.Резервните части по ходовата част и т.н. си ги има по сервизите ама ме измъчва откриването на дребни пластмасови детайли или по-точно :
-тези черните пластмасови неща които са на корите и през тях минава лостчето за отключване-заключване на вратите отвътре (на две от вратите са счупени).
-отпред това което е като решетка долу на престилката (от страната на куката е потрошено и мята боклуци в радиатора).Загледах го че е на щипки и е отделна част.
-дръжка за шоф.врата (цялата е потрошена).
-уплътнения за вратите (поскъсани са тук-там) и за шибидах-а.
Идея нямам как е устроено отзад задвижването на задната чистачка обаче като я пусна да върти се чува мотора ама самата тя не се движи и не пръска и вода а чувам тпред помпата.Нямах време да разглобя да погледна вътре какво се случва ама евентуално редуктора си е отишъл.
следващата ми питанка е малко като информативна - как се правят ел.стъкла от такива с дръжка (в Италия ги правят почти на всички Пасат-и).Сменя ли се цялата механика във вратата или само се присажда нещо допълнително.
И следващ въпрос - защо навсякъде по Пасат-а пише GL (на калниците и отзад на капака) а няма екстри (освен централно,плюш и хидравлика)
Благодаря предварително!
Малко помощ за части и инфо за Пасат В3
- gr_kanev
- Доктора
- Автомобил: VW Transporter T5 2006
- Двигател: AXD
Въпросите ти са доста. Почвам малко отзад напред. Екстрите - плюша и централното са "определящи" за GL.
Това "дето е като решетка" наистина е отделна част. Баща ми, Бог да го прости, имаше Б3, и точно това нещо го сменяхме. Цени не си спомням, но на колегата vladtod му изпращах (май беше същото) - ще погледна. Задната чистачка най-вероятно е заяла (блокирала) - ще трябва разглобяване; а за това, че не пръска - или имаш някъде запушване, или е извадено маркучето, и "поливаш" другаде.
За другите неща си нямам идея.
Успех !
Това "дето е като решетка" наистина е отделна част. Баща ми, Бог да го прости, имаше Б3, и точно това нещо го сменяхме. Цени не си спомням, но на колегата vladtod му изпращах (май беше същото) - ще погледна. Задната чистачка най-вероятно е заяла (блокирала) - ще трябва разглобяване; а за това, че не пръска - или имаш някъде запушване, или е извадено маркучето, и "поливаш" другаде.
За другите неща си нямам идея.
Успех !
- Теодор
- Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
- Двигател:
zfa159 значи за решетката на престилката тръгваш по Симеон и на 3-4 магазин най-много ще намериш нова около 25-30лв. За дръжката и за пластмаските на вратите търси по моргите нови почти не се предлагат или са на безбожни цени. За чистачката незнам защото моя е седан но ако нещо е счупено най-добре пак от моргите. Успех.
П.С. сега видях че питаш и за ел.стъкла. Според мен щом няма не се занимавай не е чак толкова голяма екстра само повече проблеми.
П.С. сега видях че питаш и за ел.стъкла. Според мен щом няма не се занимавай не е чак толкова голяма екстра само повече проблеми.
- bobcho
- Автомобил: VW Golf 3
- Двигател: AFN 1997
Пластмасите по интериора са кът и по моргите.И на мен на задна лява врата я нямяше пластмасата около "пръчката" за отключване и заключване, но успях да си я намеря от прясно докаран Пасат в една морга.
Обиколи по моргите и може да ти излезе късмета.За пластмасите по предницата може да си ги купиш и нови от Бош сервиз или Ауто+, но не са никък евтини.
Обиколи по моргите и може да ти излезе късмета.За пластмасите по предницата може да си ги купиш и нови от Бош сервиз или Ауто+, но не са никък евтини.
- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
ами да аз вече се ориентирах да търся по моргите пластмасите по вратите и лайстната отзад и все ще изпълзи нещо от някъде.
Иначе за ел.стъклата си мисля само дясното да го боря че да не се пресягам като питам накъде е пътя
.Иначе ако е трудоемко няма да го правя понеже наистина не е кой знае какво предимство.
Благодаря още веднъж!
Иначе за ел.стъклата си мисля само дясното да го боря че да не се пресягам като питам накъде е пътя

Благодаря още веднъж!
- znainainai
- Автомобил: Golf4
- Двигател: MK 4 98 AHF
- Dart
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
отпред това което е като решетка долу на престилката (от страната на куката е потрошено и мята боклуци в радиатора).Загледах го че е на щипки и е отделна част.
Решетката е на 3 части , които се продават отделно-поне преди беше така. Аз си купих средната от Интеркар 3000. Намира се близо до Центр. гробища. Беше около15лв. Доколкото си спомням там имаше доста неща. По "Симеон" има много магазини, но не всичко е истинско.
Решетката е на 3 части , които се продават отделно-поне преди беше така. Аз си купих средната от Интеркар 3000. Намира се близо до Центр. гробища. Беше около15лв. Доколкото си спомням там имаше доста неща. По "Симеон" има много магазини, но не всичко е истинско.
- PASSAT
- Автомобил: Passat B4
- Двигател: AFN 1996
Здравей колега и честито за пасата. Та Аз да кажа за стъклата т.к. скоро си сложих отпред ел стъкла, защото моята нямаше - тя е GT. Минималното необходимо за направата им са механизмите за стъклата от пасат (не че не може от друга кола, но става трудно) и бутони. За цени... От Видин си взех всичко: механизмите за двете врати - 60лв., (в Русе ми искаха 60лв на бройка), и бутони - 15лв. Мога да дам по-подробни обяснения но на ICQ, и то само от 8:00 дo 16:00
P.P.ICQ Malin (292-733-072)
P.P.ICQ Malin (292-733-072)