Малко помощ за части и инфо за Пасат В3

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Малко помощ за части и инфо за Пасат В3

Мнениеот zfa159 » Нед 11 фев 2007 18:51

Здравейте пак колеги.Вече се уредих с количка (ще кача снимки до няколко дни) ама разбира се по нея има разни неща за правене и сменяне.Резервните части по ходовата част и т.н. си ги има по сервизите ама ме измъчва откриването на дребни пластмасови детайли или по-точно :
-тези черните пластмасови неща които са на корите и през тях минава лостчето за отключване-заключване на вратите отвътре (на две от вратите са счупени).
-отпред това което е като решетка долу на престилката (от страната на куката е потрошено и мята боклуци в радиатора).Загледах го че е на щипки и е отделна част.
-дръжка за шоф.врата (цялата е потрошена).
-уплътнения за вратите (поскъсани са тук-там) и за шибидах-а.
Идея нямам как е устроено отзад задвижването на задната чистачка обаче като я пусна да върти се чува мотора ама самата тя не се движи и не пръска и вода а чувам тпред помпата.Нямах време да разглобя да погледна вътре какво се случва ама евентуално редуктора си е отишъл.
следващата ми питанка е малко като информативна - как се правят ел.стъкла от такива с дръжка (в Италия ги правят почти на всички Пасат-и).Сменя ли се цялата механика във вратата или само се присажда нещо допълнително.
И следващ въпрос - защо навсякъде по Пасат-а пише GL (на калниците и отзад на капака) а няма екстри (освен централно,плюш и хидравлика)
Благодаря предварително!

Потребителски аватар
gr_kanev
Доктора
Автомобил: VW Transporter T5 2006
Двигател: AXD

Мнениеот gr_kanev » Нед 11 фев 2007 19:02

Въпросите ти са доста. Почвам малко отзад напред. Екстрите - плюша и централното са "определящи" за GL.
Това "дето е като решетка" наистина е отделна част. Баща ми, Бог да го прости, имаше Б3, и точно това нещо го сменяхме. Цени не си спомням, но на колегата vladtod му изпращах (май беше същото) - ще погледна. Задната чистачка най-вероятно е заяла (блокирала) - ще трябва разглобяване; а за това, че не пръска - или имаш някъде запушване, или е извадено маркучето, и "поливаш" другаде.
За другите неща си нямам идея.
Успех !

Потребителски аватар
zfa159
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Нед 11 фев 2007 19:06

Благодаря много!

Потребителски аватар
Теодор
Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
Двигател:

Мнениеот Теодор » Нед 11 фев 2007 19:35

zfa159 значи за решетката на престилката тръгваш по Симеон и на 3-4 магазин най-много ще намериш нова около 25-30лв. За дръжката и за пластмаските на вратите търси по моргите нови почти не се предлагат или са на безбожни цени. За чистачката незнам защото моя е седан но ако нещо е счупено най-добре пак от моргите. Успех.

П.С. сега видях че питаш и за ел.стъкла. Според мен щом няма не се занимавай не е чак толкова голяма екстра само повече проблеми.

Потребителски аватар
bobcho
Автомобил: VW Golf 3
Двигател: AFN 1997

Мнениеот bobcho » Нед 11 фев 2007 19:48

Пластмасите по интериора са кът и по моргите.И на мен на задна лява врата я нямяше пластмасата около "пръчката" за отключване и заключване, но успях да си я намеря от прясно докаран Пасат в една морга.

Обиколи по моргите и може да ти излезе късмета.За пластмасите по предницата може да си ги купиш и нови от Бош сервиз или Ауто+, но не са никък евтини.

Потребителски аватар
zfa159
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Нед 11 фев 2007 20:04

ами да аз вече се ориентирах да търся по моргите пластмасите по вратите и лайстната отзад и все ще изпълзи нещо от някъде.
Иначе за ел.стъклата си мисля само дясното да го боря че да не се пресягам като питам накъде е пътя 8) .Иначе ако е трудоемко няма да го правя понеже наистина не е кой знае какво предимство.
Благодаря още веднъж!

Потребителски аватар
znainainai
Автомобил: Golf4
Двигател: MK 4 98 AHF

Мнениеот znainainai » Нед 11 фев 2007 23:31

Колега тези пластмасовите водачи (дето презтях минава лостчето за откл и закл) струват не повече от 2.50лв бройката.Реално цената е по ниска но "представителите" на VW обичат да режат глави затова ти казвам тази цена иначе е около 0.36EUR. :D

Потребителски аватар
zfa159
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Пон 12 фев 2007 17:28

Аз да го намеря пък проблема не е дали ще дам 2.50 или левче ама го няма почти никъде.
Интересувам се от някой добре снабден магазин за да си купя уплътнението за шоф рата че го няма в по-голямата му част както и отзад за багажника.

Потребителски аватар
Dart
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Dart » Пон 12 фев 2007 17:38

отпред това което е като решетка долу на престилката (от страната на куката е потрошено и мята боклуци в радиатора).Загледах го че е на щипки и е отделна част.

Решетката е на 3 части , които се продават отделно-поне преди беше така. Аз си купих средната от Интеркар 3000. Намира се близо до Центр. гробища. Беше около15лв. Доколкото си спомням там имаше доста неща. По "Симеон" има много магазини, но не всичко е истинско.

Потребителски аватар
zfa159
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Пон 12 фев 2007 18:01

Днес се мотах по Симеон - нямаше уплътнения за багажника и за вратата а те са ми преоритет в момента.
Интеркар 3000 ще ги потърся да видим какво ще изпълзи от нет-а и да ги посетя тези дни.
Благодаря!

Потребителски аватар
Dpop
Автомобил: VW
Двигател:

Мнениеот Dpop » Вто 13 фев 2007 10:39

Здравей колега.
Провери и при автоморгата на "Италиянеца" на бул. "Овча купел", тел.: 955 5476, 855 8038. Възможно е да има и уплътнения в добро състояние. Има и нови части.
Успех.

Потребителски аватар
PASSAT
Автомобил: Passat B4
Двигател: AFN 1996

Мнениеот PASSAT » Вто 13 фев 2007 15:47

Здравей колега и честито за пасата. Та Аз да кажа за стъклата т.к. скоро си сложих отпред ел стъкла, защото моята нямаше - тя е GT. Минималното необходимо за направата им са механизмите за стъклата от пасат (не че не може от друга кола, но става трудно) и бутони. За цени... От Видин си взех всичко: механизмите за двете врати - 60лв., (в Русе ми искаха 60лв на бройка), и бутони - 15лв. Мога да дам по-подробни обяснения но на ICQ, и то само от 8:00 дo 16:00
P.P.ICQ Malin (292-733-072)

Върни се в “Passat”