Passat b5.5 2.8 synchro проблем с автомата

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
Добромир.Милчев
Автомобил:
Двигател:

Passat b5.5 2.8 synchro проблем с автомата

Мнениеот Добромир.Милчев » Пет 04 ное 2016 12:14

Здравейте колеги! Тотално отчаян съм и не виждам никаква светлина в тунела, освен скоро да се наложи да се регистрирам във форум на някоя друга марка....

От половин година карам посочения в заглавието на темата пасат (2004г.). В началото всичко беше супер (освен АГУ-то което е турско и е отвратително). Направих следното обслужване: Ремъци, ролки, масла, филтри, радиатор, масло на скоростната кутия ( PRND432, жълто на цвят, пълна синтетика, по абсолютно точни спецификации) и филтър към нея. До тук добре, но 2 000км. след обслужването, САМО повтарям САМО превключвайки на 3та скорост се усещаше съвсем лек удар, повишаване на оборотите и като цяло проблемно сменяне на предавките....пиша тази тема след като вече са изминали повече от 2 месеца от случването на този проблем, като в момента при превключване на 3та вече се усеща и удар, който всяска седмица усещам все по-силно, пак повтарям САМО на трета, всички останали предавки се сменят идеално гладко.

Мислих варианти....не е от маслото, първо маслото е подходящо, второ е сменяно прекалено скоро и трето няма как да е изтекло, защото няма логика да го прави само на 1 скорост....

Ходих разбира се на компютърна диагностика, където не излезнаха никакви грешки, тоест явно е свързано с механика....

Имате ли някакви идеи или предположения за конкретния проблем и евентуалното му бъдещо разрешаване? Благодаря ви! :)

milenski_77
Автомобил: Passat B7 variant
Двигател: CFFB

Re: Passat b5.5 2.8 synchro проблем с автомата

Мнениеот milenski_77 » Пет 04 ное 2016 13:48

Не съм специалист и аз от 1 седмица карам автомат само че 1,9 дизел, но ако кутията ти е като моята ZF, то маслото си мисля че е червено а не жълто.
Иначе за гози удър при превключване най-вероятно е виновен мехатроника или т.н. мозък на кутията. До колкото съм запознат е около 600-700 лв рециклиран. Най-добре иди на сервиз за автомати да я погледнат.

Потребителски аватар
Dpop
Автомобил: VW
Двигател:

Мнениеот Dpop » Пет 25 ное 2016 14:13

Намерих на английски ръководство за диагностика на такъв автоматик типтроник, както и файл с техническа информация.
Diagnostic audi_o1v_o1vl.pdf
(1.01 MiB) Свален 284 пъти

pps_951903_01v 5HP19_01_automatic_transmissions_eng.pdf
(4.37 MiB) Свален 238 пъти

Потребителски аватар
Добромир.Милчев
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Добромир.Милчев » Чет 06 апр 2017 0:01

Интересно и доста полезно благодаря ти! В момента чакамотговор от майстор на скоростни кутии, проверяват я с доста модерна диагностика, ще пиша резултата за да имат идея и други колеги, недай си Боже

Върни се в “Passat”