Здравейте,
Вдигнах предна лява гума на крик, изключих от скорост и, като въртя гумата с ръка се чува прещракване от скоростната кутия. Нямам проблем при смяна на предавките. Когато е карам се чува шум и помислих, че е лагер. Някой да има идея? Май ми мирише на много скъп ремонт. 6 скорости е кутията.

Пасат Б5.5 скоростна кутия
- vankata_passat
- Автомобил: Vw Passat 1.9 tdi 131 hp
- Двигател: AVF
Re: Пасат Б5.5 скоростна кутия
Външно каре може да е вътрешно каре лагер на главината само да не е лагера на пиньона там вече става голям филм.За да разбереш дали е кутията изкарай полуоската и върти с ръка да видиш дали е наистина от кутията.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Един майстор каза, че може да е "касетката" в диференциала. Каза, че е отворил капака, но не е от него, ами нещо вътре в самата скоростна. Сега има съмнение за лагер в скоростната кутия, но ми каза, че преди да е свалим да си намеря направо друга да имаме, ако не може да се ремонтира. Звънях на 10-15 човека, които продават на части, но всичките продадени. Явно трудно ще се намери.
- vankata_passat
- Автомобил: Vw Passat 1.9 tdi 131 hp
- Двигател: AVF
Ако е лагера на пиньона струва 140лв оригинален друг не може да се сложи защото е специален за скоростна кутия.ти сменял ли си маслото на кутията на 60000 хиляди се сменя.здравите кутии вървят от 500 лв нагоре а другите по 150 200 са с виене и проблеми синхронизатори трябва от кола в движение да намериш да не вземеш кутия уж работеща всеки продавач така ще каже докато не я вземеш и после ядове.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Не съм сменял маслото, налу уж на ръчните само се долива. Лошото тук е, че така и така ще се сваля скоростната кутия да се смени и съединителя, което вече става цифра. Над 2000 лв ще излезе. Сега търся кутия, но нямам успех.
Другото което видяхме, като качихме колата на стенд е, като въртиш предните 2 колела в различни посоки шума изчезва.
Другото което видяхме, като качихме колата на стенд е, като въртиш предните 2 колела в различни посоки шума изчезва.
- plameney
- Автомобил: Passat B5 1.6
- Двигател: ARM 2000
- Контакти:
Когато въртиш колелата в различни посоки ,не се въртят валовете в СК.кутия а само плуоските и сателитните колелца на диферинциала.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Благодаря, това не го знаех. Решил съм да е карам, докато не се счупи, защото нямам проблеми с превключването, няма стружки в маслото, а кутия + съединител е много пари. Шума след 50 почва да се чува, но аз е карам предимно в града.