VW Passat B3 1.8RP 89г - гривни лагер барабан
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
Re: VW Passat B3 1.8RP 89г - гривни лагер барабан
Е нямам лична , ползвам на другарче при необходимост. Ще си правя по подобие на купешките с крик. Насъбрал съм всичко засега.
- silent
- Автомобил:
- Двигател:
без да искам да обидя някой големи професорски трактати се изписаха за едни пикливи лагери....абе хора какви митове и легенди сеете...да по лесно е с преса и дорници но е по бързо с чук и пробой особено пък за тези дребни лагери...да не говорим пък за тези глупости шайбата да се мести с отверка...ако шйбата се мести с отверка това е много голяма хлабина...обира се хлабината с клатене на добре затегнатата гума ...стяга се здраво гайката върти се гумата след което се развива гайката на стъпки докато се усети лека хлабина после се затяга с още по малки стъпки докато изчезне хлабината и ако се наложи с още няколко хода с още по-малки стъпки на затягане и развиване докато се намери точната граница...колегата да си смени двата задни лагера комплект ..ако има шум да сменя и предни...
- Iezekil
- Автомобил: Passat B4 Variant
- Двигател: ABS 94
Обърни внимание точно на шайбата и отвертката и голямата хлабина.на 4-та минута
vaskoto1 написа:... в добавка:
гресирането на лагера се извършва по посочения начин, но кухината между лагерите, както и капачката НЕ се пълнят с грес! те са за да може лагера да изхвърли там излишната грес при прегресиране.
...
muns61 написа:По клипчето - отвертката не се запъва в главината, а само се натиска шайбата, не се ползва като лост - тогава методът е верен.
radotom написа:Това, че като я натисне с отверката - шайбата се преместваше насам-натам.
Почне ли да запира и се движи трудно - значи е пренатегнат лагера.
- samo_pechka
silent написа:....абе хора какви митове и легенди сеете......да не говорим пък за тези глупости шайбата да се мести с отверка...ако шйбата се мести с отверка това е много голяма хлабина...обира се хлабината с клатене на добре затегнатата гума ...стяга се здраво гайката върти се гумата след което се развива гайката на стъпки докато се усети лека хлабина после се затяга с още по малки стъпки докато изчезне хлабината и ако се наложи с още няколко хода с още по-малки стъпки на затягане и развиване докато се намери точната граница..

П.п. продължавам да се радвам, че повечето от нещата по ремонти, на моите си каляски, се справям сам...
- silent
- Автомобил:
- Двигател:
само ще добавя че нямам намерение да споря с хора които от всичко разбират и всичко знаят...и мисля че е крайно време да затворят техническия и на входа му да сложат една табела ...всичко можете да намерите в ютуб и автомобилните форуми...
- samo_pechka
Никога не съм казвал, че зная всичко , дори напротив, натъртвал съм, че мога да разчитам на колеги за по-специфични неща. Не е и необходимо всичко човек да знае. Както съм помагал на някого за нещо, така и разчитам на помощ от ответната страна.
- инжектопляктор
- Автомобил:
- Двигател:
Абе дайте да се направя на идиот. Изпилих старите гривни и с тяхна помощ набих новите в барабана.
Набих ги до откат. Да е по-лесно сложих гривните във фризера, а барабана леко затоплих.
Виждат ми се, че са набити равномерно. Тя нали гривната няма как да влезе на една страна цялата до долу и да изглежда, че е права?
Набих ги до откат. Да е по-лесно сложих гривните във фризера, а барабана леко затоплих.
Виждат ми се, че са набити равномерно. Тя нали гривната няма как да влезе на една страна цялата до долу и да изглежда, че е права?
- Pet_rov
- Автомобил: Passat Variant B4
- Двигател: ADZ 1996
Няма начин, но съм сигурен, че ще измислиш нещо 

- инжектопляктор
- Автомобил:
- Двигател:
Pet_rov написа:Няма начин
Не с лошото! Изглежда ми равна, набивах ги със старите гривни, които минах с флекса. Не ме бъркай с милиционера, примерно. Просто искам да попитам! Да попиташ не е срамно! За да съм сигурен, че съм го направил правилно. И да си спестя ученето със скъпи грешки! :))
- Pet_rov
НосИ на майтап, човече! Новата гривна се набива до упор, просто няма начин да се изкриви. Ако я подведеш накриво, няма да влезе нормално.
- инжектопляктор
- Автомобил:
- Двигател:
Pet_rov написа:Ако я подведеш накриво, няма да влезе нормално.
Ще се види ли, ако влиза на криво с просто око? Гледам ръба на барабана, където е изрязано, за да може да се избиват от там. Изглежда ми равномерно лежаща по ръба на барабана. Всичко ми изглежда право. Значи да не се втелявам и всичко е наред?
- Pet_rov
Не се втелявай, карай си колата.