Здравейте,може ли някои да ми каже как се сменят халогените на пасата,видях че са различни от тези на В3.За 2 дена ми изгоряха и 2та.
Мерси предварително
Смяна халогени на В4
- blagoykata
- Автомобил: Пасат
- Двигател: АФТ 1996
Re: Смяна халогени на В4
Shnorhel написа:Здравейте,може ли някои да ми каже как се сменят халогените на пасата,видях че са различни от тези на В3.За 2 дена ми изгоряха и 2та.
Мерси предварително
Махаш (издърпваш) капачките (по средата - държат се на щипки) и стигаш до винтовете на халогените. Развиваш ги и пак дърпаш и така стигаш до фасунката - оттам ти знаеш .... .После по обратния ред!
- Теодор
- Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
- Двигател:
joro_kem написа:teodor6769 написа:Или крушките да са били някакво менте
при тая колосална цифра от около 5 лв./крушка, надали някой ша тръгне да прави ментета. според мен влиза влага във фаровете.
Колегата не е писал с какви крушки е, аз бях взел едни за 1.20лв и ми изгоряха 4бр за една седмица сега съм с OSRAM за 6лв броя и трета година нямам проблем с халогените.
- dmitko
- Автомобил: Tiguan II 4Motion
- Двигател: CZEA 2016
teodor6769 написа:Колегата не е писал с какви крушки е, аз бях взел едни за 1.20лв и ми изгоряха 4бр за една седмица сега съм с OSRAM за 6лв броя и трета година нямам проблем с халогените.
На В4 всички крушки - къси, дълги и халогенки са еднакви Н1/55W, това се казва практична взаимозаменяемост

На мен в единия ми само рибки дето не плуват пък си работи без проблем

- Shnorhel
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
да де крушките ми изгоряха
Днес ще пробвам да ги сменя...лошото е 4е не виждам никакъв винт.явно е само на щипки и дано да не се 4упят лесно:)
Онзи ден видях същият пасат като моя и на по средата халогените минаваше едно метално лост4е и ще пробвам и аз да си сложа нещо такова..4е ако ми гепят ще ме е яд много.
А за крушките не знам какви са. така я взех от Германия.
И още един въпрос..става ли щората от В3-ката на В4-ката...
4е в взех с преграда за ку4ета
и нямам щора?

Днес ще пробвам да ги сменя...лошото е 4е не виждам никакъв винт.явно е само на щипки и дано да не се 4упят лесно:)
Онзи ден видях същият пасат като моя и на по средата халогените минаваше едно метално лост4е и ще пробвам и аз да си сложа нещо такова..4е ако ми гепят ще ме е яд много.
А за крушките не знам какви са. така я взех от Германия.
И още един въпрос..става ли щората от В3-ката на В4-ката...
4е в взех с преграда за ку4ета

- dmitko
- Автомобил: Tiguan II 4Motion
- Двигател: CZEA 2016
Shnorhel написа: ....4е ако ми гепят ще ме е яд много.
Като махнеш блендата /светлоотразитела/ в средата ще видиш, че халогенките се държат на два винта а мигача на един, е те тези винтове ги махаш и на тяхно място идеално влиза един от размерите на поп-нитовете но по-дълъг и нататък е ясно с поп-нитачка щрак-щрак и крадците трябва предвидливо да са си взели бормашинка за да ти ги свалят