Предното стъкло се омазнява от вътре.

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
marine
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот marine » Съб 20 яну 2007 23:36

Колега, да не би пасата от които си го взел да е пускал антифриз и сега да е така.
Обезмасли го с нещо.Веро меро там пробаи...щото ако само го чистиш после пак се замъглява.
Другото е да ти пуска твойта, но тогава и другите стъкла щяха да се мазнят.

Потребителски аватар
Moltar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Moltar » Нед 21 яну 2007 22:07

Колега пасата баща ми го купи преди 11 години :) и до сега нито той нито аз сме имали такъв проблем а за второто ти сам го каза ... :lol:

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Пон 22 яну 2007 10:38

Ако не се губи антифриза значи омазняването е от някои от препаратите за таблото или за стъклата! Елиминират се и двете и проблема трябва да изчезне. Но ако не е омазняване а изпотяване то възможна причина е задръстен филтър за купето /ако има такъв/ или запушени отводнителни каналчета на коша !

Потребителски аватар
aaharshev
Автомобил:
Двигател:
Местоположение: Pleven 1.8Mi, motorABS,92g.combi-Пасата продаден, фен на Пежо
Контакти:

Мнениеот aaharshev » Пон 26 фев 2007 20:20

Има две причини - задръстен филтър за купето ( ако няма филтър -затлачен вход за студения въздух под чистачките) и втората причина е спукано радиаторче за парното . Това са двете гарантирани причини за омазняването на предното стъкло- от опит !

Потребителски аватар
niviat
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niviat » Вто 27 фев 2007 10:35

Snejoky написа:Пробвай да го измиеш със спирт. / от кореселина побелява, не от спирт /. Стъклото се омазнява от пепаратите за лъскане на таблото. От топлото се изпарява, лепи се на стъклото и го омазнява. Имах същият проблем, когато мажех стъклото с течен парафин. Сега го мажа с кремообразен препарат за лъскане на табла и пак го има, но по-малко, защото го мажа по-редко.

Аз не мажа стъклото и нямам проблеми :D
Иначе си купувам от Божурище от производител мисля си препарат за табла Силигланц. Много съм доволен , преди ползвах спрейчета и колкото напъскам на таблото толкова сигурно отиваше и на стъклото - ефекта беше ужасен.

Върни се в “Passat”