Прецака ми се копчето на аварийките и искам да го сменя, обаче няма как да стане без свалянето на волана, днес един час го гледах, гледах и не ми дойде на акъла как да го махна... става въпрос за пасат GL B3 Някой да е сменял случайно? Има една голяма гайка, дебела, до която не мога да стигна...
А днеска що не пита колега а. Гайката се развива с гедоре и е много лесно само трябва здраво да държиш волана или някой да ти помага. Под гайката има конусовидна втулка а под нея яка пружина та може да се наложи да ползваш скоба. И внимавай като тръгне да излиза втулката пружината да не я изстреля в носа ти или в задното стъкло.
Ами днеска си мислех, че смяната на това пластмасово бутонче ще бъде фасулска работа, обаче съм се лъгал жестоко ще ми излезе през носа и една седмица страдания сигурно защото старото бутонче се счупи и сега съм без аварийки...
кви отвертки вкарвате в деиствие ;по лесно е така:гаиката се разхлабва по4ти до краи и кормилото се усуква наляво и надясно и излиза за секунда без опасност за носа и главата на работещия 4овек:wink:
Със сигурност е по-голяма, както казва колегата поне 24 (номер на ключа) трябва да е !Ако имаш кръстачка за отвиване на гаиките на джанта пак става. А "минусовата" отвертка май се казва права
Извинявам се, че пълня темата на колегата с 'глупости' (най-покорно моля за извинение), ама понеже аз моя волан съм го свалял, има няма три-четири пъти, тая работа с 'минусовата' отвертка никакси не я стоплих, както и онова с 'паяка', та да попитам какви са тез работи и за какво са.
Инак по темата, колега ако нямаш инструмент аз имам едно руско гедоре с точния размер 'камък' (не го помня кой точно е, щото не съм го и търсил), пиши едно на лични, да го демонтираме тоя волан за пет минути да си оправиш бутона на аварийните светлини и да си караш на воля с изправен автомобил (кофти е без изправни светлини, аз съм я сърбал тая).