Нещо липсва в механизъма за светлините за заден ход (В3)

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Нещо липсва в механизъма за светлините за заден ход (В3)

Мнениеот zfa159 » Сря 28 фев 2007 21:42

Като цяло най-напред да опиша за какво иде реч - върху скоростите точно до жилата има една пластмасова капачка с два болт-а.На нея отстрани се монтира един датчик (ключе) което командва светлините за заден ход.
Днес се заиграх да видя защо не светят - като за начало се оказа че няма крушки,след това се оказа че и предпазителя го няма на мястото му,след това и че самото ключе не е поставено на тази въпросната пластмаса.По обратен ред реших всички тези неща и постигнах ефекта като натисна бутончето да светнат светлините.Свалих го това пластмасово чудо и за мое голямо учудване се оказа че нещо липсва в цялата картинка - нещо като лостче е може би което под въздействието на цилиндричната ламарина на скоростите бута това бутонче.
Обаче си нямам на идея това чудо как точно изглежда,продава ли се отделно,не се ли продава,какво точно да търся да си купя (дали е цяло с другата пластмаса или не е).
Благодаря!

Потребителски аватар
bobcho
Автомобил: VW Golf 3
Двигател: AFN 1997

Мнениеот bobcho » Сря 28 фев 2007 21:58

Представлява металетен "нит".Не ми се вярва да се продава отделно.Продава се цялата пластмаса.

По спомени след металния нит имаше пластмасово нитче, което всъщност натиска контакта и прави веригата.Цялата пластмаса със сигурност се продава.

Потребителски аватар
vesellin
Автомобил: Mitsubishi ASX
Двигател: 4N14
Контакти:

Мнениеот vesellin » Сря 28 фев 2007 22:01

и на мен не ми светят светлините на заден ход. но при мен проблема е друг. преди време акумулатора се "изхлузи" от планките и падна върху един датчик на скоростната кутия и го счупи. от огава нямам светлини (още не съм го оправил)

Потребителски аватар
zfa159
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Сря 28 фев 2007 22:26

Ами ще я видя тази пластмаса каква цена е и има ли я по моргите (надали) ама тя и като нова надали ще е повече от 15-20лв.
А като стана дума за да не пускам друга тема някой има ли идея къде се намира бутончето което пали осветлението в багажника (B3 комби).
Благодаря!

Потребителски аватар
bobcho
Автомобил: VW Golf 3
Двигател: AFN 1997

Мнениеот bobcho » Чет 01 мар 2007 0:04

zfa159 написа:А като стана дума за да не пускам друга тема някой има ли идея къде се намира бутончето което пали осветлението в багажника (B3 комби).
Благодаря!

Намира се в заключващия механизъм на вратата ( поне на седан е така )

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Чет 01 мар 2007 0:12

bobcho написа:
zfa159 написа:някой има ли идея къде се намира бутончето което пали осветлението в багажника (B3 комби).

Намира се в заключващия механизъм на вратата ( поне на седан е така )

И на комбито е там. На мен са се скъсали крачетата на датчика в следствие на корозия (пръскалката на чистачката е пикаела вътре) и още не му е дошло времето да разглабям, че да го оправям

Потребителски аватар
zfa159
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Чет 01 мар 2007 0:35

Благодаря!

Потребителски аватар
ABSOLUT
Автомобил: Passat B4+B7+Golf Mk1+Mk2 Country
Двигател: 1Z + CFGC + JB + 1P
Контакти:

Мнениеот ABSOLUT » Чет 01 мар 2007 8:21

Цялата джаджа за задната светлина струва точно 15 лв. Преди 2 месеца си я смених и си работи перфектно сега. Магазинът от който я купих е на улица Хубча (пряката която излиза на Гоце Делчев преди пазара на Красно село, на ъгъла с фантастико. Не знам на кой номер е, но си пише "Авточасти", горе долу по средата на пряката е). И аз се опитах да си оправя старата, но не се получи, а новото си го слагаш и забравяш. Ако не можеш да се ориентираш, питай пак. Айде със здраве и честит 1и март
http://www.bgmaps.com/map.asp?sid=e8b5b ... x=20&iy=22

Потребителски аватар
zfa159
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Чет 01 мар 2007 8:25

Ориентирах се съвсем добре (минавал съм доста често оттам).Ще видя в Ауто + дали я имат понеже така или иначе ще поръчвам доста неща от там.
Благодаря още веднъж!

Върни се в “Passat”