Моля помогнете!Проблем с бензиновата помпа.

Техническа и сервизна информация за Passat
krasimirJ
Автомобил:
Двигател:

Моля помогнете!Проблем с бензиновата помпа.

Мнениеот krasimirJ » Сря 15 фев 2006 22:44

Здравейте! От 4 години карам пасат на газ.нямах никакви проблеми нито с газта нито на бензин до като не ми изгоря помпата!смених я с втора употреба,работи известно време и пак изгория!крах само на газ доста време и пак реших да я сменя.тоз път взех нова без корпуса. смених я,работи 1 час и пак изгоря.направих рекламация в магазина и ми я смениха с друга!тази работи 5 мин. и пак изгоря! след известно време пак реших да я сменя и пак взех втора употреба,и познайте какво стана :( не трагна!
след първите сменяния сложих реле за компа. но уви пак нищо!
можете да си представите през какво минах. до тук сам дал сигурно 500лв за помпи и то без никакъв резултат!
ако някой има идея от къде идва проблема моля да помогне!
възможно ли е да изгарят от присадки в бензина или от мръсотията в резервоара вътре?трябва ли да го извадя и да го чистя?
Ще съм благодарен на всички мнения и съвети!

Потребителски аватар
madmen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот madmen » Чет 16 фев 2006 9:01

Е точно поради това че съм го виждал всичко което описваш с очите си , в една друга тема съветвах Доктора да си вземе нова читава помпа. 300лв и забравяш за мъките.
А резервоара е препоръчително да го почистиш. Също така е препоръчително да не зареждаш "евтин" бензин!

Потребителски аватар
doktora
Автомобил:
Двигател:
Местоположение: гр.Лясковец,обл.В.Търново, PASSAT B4, COMBI,1.8Mi, ADZ , 94г, LPG BRC
Контакти:

Мнениеот doktora » Чет 16 фев 2006 11:32

madmen написа:Е точно поради това че съм го виждал всичко което описваш с очите си , в една друга тема съветвах Доктора да си вземе нова читава помпа. 300лв и забравяш за мъките.

Колега, съвета ти за помпата беше правилен, но 300 лв са много бе човек, при положение че основно се кара на газ. След малко ще пиша в моята тема че вчера ( 15.02.06) я смених, аз лично, с китайска.Като първи впечатления мога да кажа само че работи.
Четейки това което е писал колегата krasimirJ, ми с струва че при него проблема не е в помпите които взема, дори и втора употреба, а някъде другаде - замърсен резервоар, лош бензин, защо не и нещо по тоците.
Колега, какви нови помпи си купувал до сега - марка, държава производител?
Аз попринцип станах специалист по вадене, разглобяване, сглобяване и слагане на помпата и в момента не ми идва наум някаква друга причина за изгарянето. Той дори и да е замърсен резервоара, тя помпата си има филтър който да пречиства по грубо бензина. Колега krasimirJ, като са ти вадили изгорялите помпи, филтъра замърсен ли беше?

П.П. Грешка на имената - поправено!

Последна промяна от doktora на Чет 16 фев 2006 12:05, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
madmen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот madmen » Чет 16 фев 2006 11:49

doktora написа:..... Колега madmen, като са ти вадили изгорялите помпи, филтъра замърсен ли беше?

На мен не са ми вадили нищо(освен зъб), на един колега със същата кола като моята .... зареждана на една бензиностанция от много еФтините... Нямах много време и не видях тогава всичко, но историята беше същата - земи една помпа втора употреба ... един месец, айде гризни дървото , айде за нова немска!
Аз съм на принципа че след като ти върши работа тая кола -> би трябвало да я "глезиш". Ако ще я продаваш - тогава "прай цигании".
А и евтиното се връзва доста скъпо.

blvanesa
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот blvanesa » Съб 24 фев 2007 10:44

колега при мен е същото,сега ще свалям резервоара да го чистя и след това ще видим какво ще стане,при мен 2 помпи изгоряха за по 1 ден

batsande
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот batsande » Съб 24 фев 2007 19:58

Колеги няма логика да е от самата помпа днес сменях моята и според мен трябва да се замери напрежението което идва към нея или релето.

blvanesa
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот blvanesa » Сря 28 фев 2007 0:37

имах същия проблем-вече го няма.Сменил съм бенз.филтър,измих резервоара-това е задължително,защото от това изгорях една помпаи вторатасе задръсти,също така имах стар бензин и го изхвърлих.Не бях я карал колата от 3 години на бензин.

Потребителски аватар
K22
Автомобил: НИСАН Х ТРЕЙЛ
Двигател: 2200 Д 2005

Re: Моля помогнете!Проблем с бензиновата помпа.

Мнениеот K22 » Сря 28 фев 2007 8:45

[quote="krasimirJ"]ако някой има идея от къде идва проблема моля да помогне!
възможно ли е да изгарят от присадки в бензина или от мръсотията в резервоара вътре?трябва ли да го извадя и да го чистя?quote]

Ето Ефекта от Направи си сам! Ако беше питал майстори, щяха да ти кажат първо да си смениш бензиновия филтър, да си изхвърлиш стария бензин, ако си ползвал присадки, да ти замерят помпата за налягане и дебит и тогава да ти я монтират.

Потребителски аватар
KrasimirN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот KrasimirN » Пон 05 мар 2007 12:59

Здравейте колеги! Аз мислех да изчакам още една седмица и тогава да поствам в темата за бенз. помпа,която бях написалтук.Заради тия пусти пари си взех преди две седмици италианска помпа Meat&Doria за 88 лв.Източих стария бензин и с кърпа напоена със спирт хубаво изчистих резервоара от вътре през дупката,където се слага помпата.Бях си приготвил една 20л туба с бензин,които вече са ми като минимално количество в резервоара.../под 20 л не оставям/.Засега помпата работи...
П.П. Помпата не ми се прекъсва електрически ,когато карам на газ.
И забравих да кажа ,че в магазина отидох с мултицет.При съпротивление на оригиналните помпи от 1.6-1.8 ом-а,тези на meat&doria бяха между 5 и 12 ом-а .Пробах няколко докато си избрах една 5 омова.

Върни се в “Passat”