Крушки за фарове /какви, къде, как, колко/

Техническа и сервизна информация за Passat
vlad0
Автомобил:
Двигател:

Крушки за фарове /какви, къде, как, колко/

Мнениеот vlad0 » Съб 03 мар 2007 2:06

Здравейте!

Изчетох няколко теми във форума за крушки, но не успях да си отговоря на въпросите пък и имам няколко допълнителни.

Колата е: Пасата 4 врати, седан, 1990 година.

1. Какви крушки да сложа, в смисъл гледам вече има доста добри/по другите коли/. Добри в смисъл, че всеки път светят по-добре от моите :lol:
Бих искал да са някакви по-бяло или синкаво, защото мойте си светят направо жълто и нещо дали е от крушките или съм за очен лекар, ама не виждам добре ;) ...
Нещо някъде четох за Филипс +50% или нещо от сорта.
Ще съм благодарен, ако някой може да ми каже и цени.

2. От къде ми препоръчвате през уикенда да закупя крушки за фаровете на Пасата ? По възможност някъде по-близо до Лозенец, Белите брези - около този район

3. Къде през уикенда мога да ходя да ми сменят крушките и горе долу колко трае самата процедура/сваляне на маска, сваляне на фарове или там каквото е нужно/ , защото бих искал да свърша тази задачка през уикенда. По възможност отново някъде около Лозенец и Белите брези

Предварително благодаря за обърнатото внимание ;)

Потребителски аватар
Koksan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Koksan » Съб 03 мар 2007 3:10

Не че да кажа нещо лошо ... просто не искам така да ме разбереш .....
ама аз за ПЪРВИ път чувам човек който да иска да ходи на майстор за смяна на крушка! Това е същото като да си смениш крушката в хола или тази на нощната лампа :) ако си купиш крушки с най-голямо удоволствие ще ти ги поставя!:)

Потребителски аватар
gr_kanev
Доктора
Автомобил: VW Transporter T5 2006
Двигател: AXD

Мнениеот gr_kanev » Съб 03 мар 2007 8:11

Vlad0, мисля, че е по-добре на първо време да сложиш релета на фаровете - явно имаш голям пад на напрежение по ключове, кабели, а също и лоши "маси". След това, ако не те удовлетворява светенето, се оглеждай за други крушки. Възможно е също така рефлекторите на фаровете ти да са потъмнели, стъклата също да са понадраскани. Но не се хвърляй веднага на други крушки - те няма да решат проблемите ти (лично мнение).
Успех !

Потребителски аватар
juve
Автомобил: Pasat B3-Seat Leon TDI
Двигател: AAZ - ALH

Мнениеот juve » Съб 03 мар 2007 10:34

Нещо някъде четох за Филипс +50% или нещо от сорта.

А бе колега, при толкова "тлъста" тема за "крушките" и за всякаквите им изгъзици , свелини, цвят и снимки само толкова ли ти се откъсна от сърцето за коментар ? :wink: Както и да е .... това за релетата мисля че е много за тебе - направи го 1 во него ( според мен ) :)
Успех :D

vlad0
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vlad0 » Съб 03 мар 2007 11:38

Никой не ми каза от къде да пазарувам, иначе мерси за кометнарите ... Ще мина първо през реле и после крушки ;) :lol:

vlad0
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vlad0 » Съб 03 мар 2007 14:13

Здравейте! Отново прочетох за релетата... и до колкото разбрах ние нямаме :( или не е така ?

При кого мога да отида да ми сложи релета за фаровете :roll:

Потребителски аватар
dmitko
Автомобил: Tiguan II 4Motion
Двигател: CZEA 2016

Мнениеот dmitko » Съб 03 мар 2007 20:30

Мен ако ме питаш реда е тъкмо обратния :wink:
1. Изчиташ първо какво ти дава търсачката като напишеш примерно "Philips Vision".
2. Отиваш да ти регулират фаровете /примерно някой сервиз на СБА - 5 лв./
3. Измерваш напрежението на цокъла на крушката при включени фарове и работещ двигател и ако разликата му спрямо това на клемите на акумулатора /пак при работещ двигател/ е повече от 0.4-0.5V си за релета.
4. Независимо от резултата по точка 3. си купуваш нови крушки примерно Philips Vision Plus 50% или ако имаш повечко пари и те кефи по-бяло-синкавата светлина - Blue Vision.

Тук може да видиш ориентировъчни цени: http://www.autoe-xtras.com/index.php?page=model&type=7

А иначе магазина на официалния вносител е след "малък градски театър зад канала" продължаваш по булеварда пресичащ Мадрид перпендикулярно и отиващ към Сливница и след като подминеш поликлиниката намираща се в дясно, в ляво от пътя има една 7-8 етажна сграда в приземния етаж на която има магазин на Ауто +, в дясно от него е магазина за крушки на Philips.

Потребителски аватар
juve
Автомобил: Pasat B3-Seat Leon TDI
Двигател: AAZ - ALH

Мнениеот juve » Нед 04 мар 2007 12:40

Мен ако ме питаш реда е тъкмо обратния Wink

Ами колега добре си формулирал точките, амо да отбележа - как мислиш, за 17 годишна кола какъв ще е резултата от точка 3 ? а освен това, не знам ключа на волана на тези от "90 година същия ли е като на 92 :wink: ама ако се прецака лошо му се пише ..... а после ( след релетата) ако ще и NARVA от 4 лева да си купи, пак ще е доволен ..... а накрая ако се "охарчи" и за добра лампа - ще пее даже :)
Успех :)

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Нед 04 мар 2007 21:22

Маскта хич не трябва да я сваляш (като вдигнеш капака отзад на фаровете има по един пластмасов капак).Единия капак се пада на доста неудобно място и аз лично си махам казанчето за течност на хидравликата и си бъркам по-спокойно.До другия капак достъпа е неограничен.Та развиваш капака (завърташ около четвърт оборот на едната страна) и отдолу виждаш крушките за габарит (на една странна фасонка) и другата за фар-а (не съм я заглеждал ама предполагам е на някакви щипки или скоба).Та като я свалиш я виж какъв модел и си купи друга същия тип.
По принцип с времето крушките се износват и започват да светят по-слабо.
Другото което аз лично на Фиат-а бях много доволен от Philips с 50% повече светлина защото наистина са си пак 55W ама светят доста по-силно без да товарчт излишно ел.инсталацията на колата.
Бели или сини аз лично не бих си взел защото в мъгла нищо не се вижда с тях а и честно казано повече блестят в очите на отсрещния отколкото да осветяват пътя ама това си е лично мое мнение.
Успех!

Потребителски аватар
The_Machine
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот The_Machine » Нед 04 мар 2007 23:19

Извинете за :офф , но да попитам моят Пасат Б2 има ли релета за фаровете , че нямам кога да се ровя по инсталация/схеми?

Потребителски аватар
NovobranecGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот NovobranecGT » Пон 05 мар 2007 0:13

The_Machine написа:Извинете за :офф , но да попитам моят Пасат Б2 има ли релета за фаровете , че нямам кога да се ровя по инсталация/схеми?

Няма :wink:

Потребителски аватар
pilota_koko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pilota_koko » Пон 05 мар 2007 17:26

Според мен първо слагаш релета, а дали трябват или не това е без значение, защото с телетата запазваш ключа по дълго време. После ако не ти се оправи светлинатаКупуваш крушки и ги сменяш. Може такива къквито ти казват колегите или Osram 55w/60w.Пак с 50% повече светлина. Аз лично съм с такива и съм доволен. Цената на една крушка е около 10-12лв. Има ги в магазините за части

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Пон 05 мар 2007 21:03

Откакто взех Фиат-а не съм сменял крушка (2 години и вече го карам само на фарове).Неговите бяха Osram и съм много доволен от издържливостта на тези крушки.Из фиатаджииския форум имаше една тема която потърсих ама не я намерих - статия за зависимостта на живота на крушката от мощността и,конкретния модел и т.н. По принцип даваха на тези с 50% повече светлина доста по-малко часове живот.Съмнявам се обаче че на някой ще му направи впечателние че сменя крушка на година и половина а не на две или нещо от сорта...
Успех!

Върни се в “Passat”