Passat B4 1995 ABF кодиране на airbag модул след подмяна със употребяван

Техническа и сервизна информация за Passat
simuler
Автомобил: Пасат Б4
Двигател: ABF 1995

Passat B4 1995 ABF кодиране на airbag модул след подмяна със употребяван

Мнениеот simuler » Чет 03 дек 2020 16:57

След дълго ровене и тестване на системата за възглавниците на пасата стигнах до заключението че модула е заминал, което се потвърди като свалих от колата
Изображение

Последва ровене из сайтовете за части втора ръка докато не намерих модул от поло със съвпадащи номера подчертани със червено
Изображение
единствената разлика която намирам е при закачането към лаптопа стария модул има буква Н след модела си а новия има буква Т. също ми се наложи и няколко разходки до моргата за нова букса за този модул която сътворих от две букси за модул завърващ на 603 защото разликата между него и този на моя 601 е един кабел по малко при 603ката. Сложих новата букса и модул на колата и доиде време да кодирам новия модул със кода на стария за да работи нормално с колата. Исползвам хакната версия на VCDS lite но не иска да смени кода
.
На видеото се вижда какво прави, въпроса ми как да го накарам да приеме кода

simuler
Автомобил: Пасат Б4
Двигател: ABF 1995

Re: Passat B4 1995 ABF кодиране на airbag модул след подмяна със употребяван

Мнениеот simuler » Нед 20 дек 2020 16:08

След доста ровене из интенет в различни форуми за vw научих че тези модули се кодират еднократно като са нови и до там. Свързах се със официалните представители на марката за България да търся нов модул, отговориха ми че той не се произвежда от 2013г насам. При въпрос дали може да замести със друг ми отговориха категорично НЕ. Казха ми да си търся от някоя морга със същия номер на часта и като ги попитах как се кодира такъв от моргата за да работи корекно на колата ми отговориха че никои от тях не може да ми отговори. Търговския отдел на едното от двете представителства ми прати сника със следващия вариант 603 към отговора си че 601 не се произвежда от 2013г. Това ме накара да се замисля дали да не сложа от по новите 603 на колата. Разгледах ел схемата на системата за възглавниците за да разбера за какво е допълнителния кабел при 601. Оказа се че той е просто минус защото модула е поставен на изолирана платформа и няма от къде да си вземе минуса за да работи, следващия вариант 603 са монтирани дирекно на купето без тази платформа и затова не им трябва този допълнителен минус. Всички останали кабели съвпадат по цветове и положение на пиновете. В моргата имат същия пасат камо моя, от него предишния път си бях взел буксата за модула сега отидох и си взех и модула които е 603. Сложих го на колата и го закачих на лаптопа, показва същия код като стария модул и разпознава и двете възглавници със това приключих със този прблем.

Zdravko Zankov
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Skoda Octavia
Двигател: AQY 2001

Re: Passat B4 1995 ABF кодиране на airbag модул след подмяна със употребяван

Мнениеот Zdravko Zankov » Нед 20 дек 2020 21:08

Полезна информация.

Върни се в “Passat”