PASSAT B5 AFN 1998 Проблем с комфорт модул и централно заключване

Техническа и сервизна информация за Passat
firewell
Автомобил:
Двигател:

PASSAT B5 AFN 1998 Проблем с комфорт модул и централно заключване

Мнениеот firewell » Сря 15 мар 2023 18:47

Привет колеги.
Става въпрос за PASSAT B5 AFN 1998 Проблем с комфорт модул и централно заключване.
Одисеята започна преди 3 години и запозна да се наслагва. В началото се включваше заводската аларма в багажника, после не искаше да се отваря багажника. Докато ме е нямало баща ми я е дал на "техници" занимаващи се с аларми. Видяли че в краката на шофьора било влажно осушили комфорта пробили дупки в купето и го оставили извън кутията. От там нататък завали ли дъжд заключването и отключването на колата пощурява. После започна пасажерската врата да не се отключва от първия път от дистанционното. Попрочетох и предпочетох да сменя брвата.(без да презапоявам микрици и прочие) Оказа се че бравата работи на обратно. Като заключа колата пасажерската врата се отключва, отключа ли я пасажерската врата се заключва. Размених поляритета на клемите 1 и 2 и сега работи правилно.Най големия проблем е от половин година имаме следния момент - след 5 минути в покой централното спира да работи. Отключва се само шофьорската врата. След като разкача минусовата клема на акомулатора или извадя предпазител №14 който е за комфорт модила всичко си идва на мястото но пак за 5 минути :mhihi . Отварях кутията на компютъра да водя дали уплътнителя на коабелите които влизат в купето не е прокъсан ... е не е, почистих го и възстанових. Дренажа под сервото е проходим както и този под акомулатора. Пропуснах да кажа че смених и комфорт модула поради гореизброоените причини. Работи коректно за около седмица и всичко на ново. Колата е работна но върши добра работа. Ще съм ви благодарен ако някой ме насочи на някъде.

apolon
Автомобил: BORA 1.6 16V
Двигател: AUS 2000

Re: PASSAT B5 AFN 1998 Проблем с комфорт модул и централно заключване

Мнениеот apolon » Чет 16 мар 2023 15:02

В началото се включваше заводската аларма в багажника, после не искаше да се отваря багажника.

Като за начало смени всички кабели в маншона между купето и капака на багажника.Много е вероятно всички проблеми да са от там.Успех и :beer

firewell
Автомобил:
Двигател:

Re: PASSAT B5 AFN 1998 Проблем с комфорт модул и централно заключване

Мнениеот firewell » Чет 16 мар 2023 19:10

Благодаря за насоката колега. Ако има резултат ще пиша. Хубава вечер!

Върни се в “Passat”