Здравейте,
Имам следния проблем преди няколко дни реших да си активирам няколко екстри през VCDS.
1-вото беше rain close в блок 09 централ електроник пробвах байт 4 да пусна бит 5 и 6 и още една настройка, но без успех. Върнах всичко както си беше.
След това модул 42 да се прибират огледалата със задържане на копчето една стойност от 90 се променя на 95 и всичко беше ок - работи. Да но докато си правех тези опити на контакт акумулатора падна. Помолих един съсед да ми даде ток аз си закачих кабелите на моята той на неговата (какво е сложил дали е обърнал + - не знам не го обвинявам за нищо) Колата не запали веднага то и не трябваше да пробвам, изчакахме после 3-4 мин запали всичко ок. Реших да я разходя, за да зареди поне нещо и там започнаха ядовете. Осветка се всичко каквото е жълто светна на таблото. Реших, че му е слаб акума и модулите са се шашнали. Сложих нов акумулатор изтрих грешките направих едно кръгче и същото пак светна всичко в жълто. След диагностика живи данни в АБС модула се установи, че двете задни колела не се движат изобщо на 0% си седят. И след като те не се движат колата спира abs, тракшъни всякаквите паркинг асисти, темпомата, воланчето, което май е за светлините и завиване нещо и спирачката става твърда и тн.
Та възможно ли е от поддаването на ток да е умряла част от електрониката на този АБС модул ? Имам достъп през vcds до този модул, налягането на гумите също ми се вижда, двете предни колела се движат за разлика от задните. Смисъл има данни от модула. Дали са обърнати + - при даване на ток или от веднагическата проба за палене на колата веднага като сложихме кабелите не е направило белята не знам, но очевидно нещата са зле.
Относно кодирането на екстрите върнах всичко в стойностите от преди ръчкането. Записвах си стойностите на word преди пипане и след, та всичко съм върнал както е било не мисля, че там трябва да ровя за проблема, който има колата.
Да го свалям този модул да го давам някъде за ремонт ако изобщо се правят тези неща или да купувам друг втора ръка и да се обучава с колата ?
Благодаря
ABS проблем или нещо друго Passat B7
Re: ABS проблем или нещо друго Passat B7
Възможно е да сте изгорили модула. Този модул командва много неща в колата. Опитай адаптация на G85 за волана, както и други налични адаптации в модула, евентуално тогава може да хване някакви положения и да угаснат лампите.
Ремонт - не, по-скоро друг модул ако е изгорял този
railfan написа:Възможно е да сте изгорили модула. Този модул командва много неща в колата. Опитай адаптация на G85 за волана, както и други налични адаптации в модула, евентуално тогава може да хване някакви положения и да угаснат лампите.
https://www.youtube.com/watch?v=Bf1YMHmqjw8&t=244s
Това ли е процедурата, че не съм правил такова нещо ?
То не е толкова да угаснат лампите, а защо показва, че задните 2 колела не се въртят и от там всичко светва. Аз си представям ако сме го изгорили тотално да нямам достъп до него, а не частично само да вади проблем с двете задни колела.
И това.
Какво може да му изгори вътре никой не може да каже точно. Иначе потърси нещо за адаптация на АБС в задните колела. Друг вариант е да са изгорели датчиците към тях
Какво може да му изгори вътре никой не може да каже точно. Иначе потърси нещо за адаптация на АБС в задните колела. Друг вариант е да са изгорели датчиците към тях
Лошото в случая, е че моргите и обявите тук за 2-ра ръка нямат този модел 3AA 614 109 AH
Предлагат ми варианти, които са с друга последна буква, което не знам дали изобщо е опция да се случат нещата ?
Предлагат ми варианти, които са с друга последна буква, което не знам дали изобщо е опция да се случат нещата ?
Имах проблем с ABS модула - светва чека, лампата за ръчната спирачка и голям надпис стоп. Това на Ситроен. Ходих в СФА и присъдата беше нов ABS модул за 1500 лв + още за монтаж. Проблема ми реши човек от Горна Оряховица и то за в пъти по-малко пари. Ако решиш пиши на лични да ти дам координати.
Аз едно не разбрах, задните колела наистина не се движат и за това ни е трябвало диагностика да го остановим?
angry написа:Аз едно не разбрах, задните колела наистина не се движат и за това ни е трябвало диагностика да го остановим?
Колата няма никаква промяна освен, че се осветка. Карам си я просто свети и спирачката не е както трябва да е заради грешката с 2-те задни колела.
Това, че колата си мисли, че задните не се движат след даване на ток е явно нещо по абс-а или пък датчиците (не знам)
@batjoro Ще ти драсна.
Моя модул е 3AA 614 109 AH и не намирам друг такъв. Хора ми предложиха от тези, но няма кой да ми каже дали някой от тях ще върши работа
3AA 614 109 AB
3AA 614 109 AF
3AA 614 109 BM
3AA 614 109 AQ
3AA 614 109 AG
3AA 614 109 AC
3AA 614 109 BK