Смених бравата на задна лява врата на Пасата 2001-ва Б5,5 Вариант с някаква полска, която ми изглежда китайска, но не в това е въпроса. Бравата успях да я сменя с т.н. полска, която е изцяло пластмасова и изобщо не ми вдъхва доверие, но сега проблема ми е сглобяването на задна лява врата. Стигнах до поставянето на стъклото, но сега не иска да се вдига стъклото. Сложих щифта на стъклото, пуснах го, щракна, рекох да го вдигна и греда! Чува се само едно цъкване и дотам, стъклото не се вдига. Двигателя прави опит да тръгне нагоре-надолу, но стъклото едва помръдва. Когато разглобявах тавата я напънах повечко за да надзърна вътре, какво държи стъклото и нещо се счупи. После намерих парчета от пластмасовия водач на релсата на задното стъкло, което води стъклото нагоре надолу. Явно съм напънал много тавата и съм счупил едното зъбче. Аз го залепих и мисля че ще върши работа, но сега двигателя не иска да тръгне. Някой имали идея какво може да се е случило? Другите стъкла се вдигат, но това само се мъчи нагоре-надолу и не мърда. Имали някакви изключватели на машинката, които да съм обърнал посоката и двигателя да не може да тръгне? Предполагам щекерчетата на кората не мога да ги обърна, другаде по ел-инсталацията не съм пипал. Не се вижда и нещо по стъкло-повдигача да има счупено освен едното зъбче на водача, но това не може да блокира механизма. Стъклото на ръка върви леко нагоре-надолу, не може да е от товара. Двигателя преди да блокира бравата си работеше перфектно, значи и него изключваме, значи нещо друго е станало.