... някъде бах чел (или грешно запомнил), че антифриза се сменя до към 5 години и реших, че аз ще го сменям на 3 години, за да нямам ядове ... до тук добре, но при покупка ми дадоха някакъв F12 на фирмата Vetol... та някой знае ли я, мисля че се прееб@х, но от магазина ми казаха, че антифриза си е напълно подходящ за дизеловия ми пасат и е ново поколение...
Кавам снимки за всеки случай.
Моля за мения!
Passat b5.5 1.9 TDI 131 кс- смяна на антифриз с F-серия
- MiroKirev
- Автомобил: Passat B5 variant 4motion
- Двигател:
Passat b5.5 1.9 TDI 131 кс- смяна на антифриз с F-серия
Последна промяна от MiroKirev на Чет 08 авг 2024 13:37, променено общо 1 път.
Re: смяна на антифриз с F-серия
За твоят пасат антифриза трябва да е G12 Червен. Ако се водим по колата от профила ти.
G12 e стандарт за VAG като тип антифриз, докато F12 си мисля, че е за други марки като BMW, затова аз бих го върнал и взел G12
G12 e стандарт за VAG като тип антифриз, докато F12 си мисля, че е за други марки като BMW, затова аз бих го върнал и взел G12
- MiroKirev
- Двигател:
Re: смяна на антифриз с F-серия
Vlad777 написа:Хвърлям зар и се пада, че караш Пасат 3. Екстра е!
viewtopic.php?f=5&t=352512
- passat b5.5 - 1.9 дизел- 2004 година - 131 коня

railfan написа:За твоят пасат антифриза трябва да е G12 Червен. Ако се водим по колата от профила ти.
-и аз знам, че трябва да е G12 и бях в силен шок, като ми дадоха тоя и ме убеждаваха, че трябва да е точно тоя!
Re: passat b5.5- смяна на антифриз с F-серия
За да може да изписваш G12 трябва да си платил на VW лиценз, иначе може да пишеш друго. F12 явно е начина да ти подскажат, че е G12
-
- Автомобил: Seat Toledo 2 1M2
- Двигател: AHF 2000
Re: passat b5.5- смяна на антифриз с F-серия
Не се шокирайте силно от такива неща бе хора хахаха. Просто Ветол (марка поръчана от Елиткар на компанията Вайко (Vierol AG) нямат явно право да изпишат G12. Слагай и не го мисли. Антифриза е на база Етилен Гликол, няма да се пресече със сегашния на колата.... Ако сегашния ти е бистър даже няма смисъл да го сменяш, ама това си е твое право...
Ако не си сменял масло в скоростите, хидравлична течност в сервото - това са къде къде по-смислени неща за правене по един автомобил, пък и може да усетиш и реална разлика

Ако не си сменял масло в скоростите, хидравлична течност в сервото - това са къде къде по-смислени неща за правене по един автомобил, пък и може да усетиш и реална разлика

- MiroKirev
- Двигател:
Re: Passat b5.5 1.9 TDI 131 кс- смяна на антифриз с F-серия
- всички течности съм ги сменял преди три години, но понеже нямам доверия на всичко, което се продава на БГ пазар (правил съм сравнение и съм се уверил лично, че нещо за Германия и същото за България, няма нищо общо, освен, че пише, че е един и същ продукт ... даже и гумите континентал като ги взимах имаше разлика - това в страни от темата), предпочитам, да си сменям всичко редовно, за да ми е мирна главата ... но с антифриза малко ме изби на страх, че все пак си има някакви изисквания и не е шега да сложиш каквото ти падне.
Благодаря на всички за отговорите - сменям смело!
Благодаря на всички за отговорите - сменям смело!

-
- VW експерт
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: AQY 2001
Re: Passat b5.5 1.9 TDI 131 кс- смяна на антифриз с F-серия
Сипвай смело, аз съм със същия.