Passat b8-проблем със задна камера

Техническа и сервизна информация за Passat
vek1
Автомобил: VW Passat B8 4motion
Двигател: DFCA

Passat b8-проблем със задна камера

Мнениеот vek1 » Пон 03 фев 2025 21:53

Здравейте,имам проблем със задната камера.Не иска да се прибира понякога.Така купих колата.Преди да я сваля и да я почистя и смажа,оставаше отворена почти всеки път.След като я смазах и поставих,се пооправиха нещата,но когато е по-студено пак не се прибира.Като покарам колата и се стопли вътре се оправя.Какво се случва,нямам понятие!Някой ако е имал такъв проблем,да дава акъл!Когато е останала отворена и включа задна или я включа от бутона,първо се прибира и после излиза.Разглобил съм всичко,включително и мотора.Няма повредени елементи,всичко е смазано със силиконова грес.Единствено ел.моторчето не съм вадил,защото трябва да разпоявам едно микроключе за да махна платката.

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Re: Passat b8-проблем със задна камера

Мнениеот К.Одаджийски » Вто 04 фев 2025 7:29

Не знам къде е проблемът, но често виждам такива пасати да карат с отворена камера. Може да е софтуерно нещо свързано с работата на парктроника, че гледам като маневрирам с модерен фолксваген, след включване на задна, доста време ми стои активен парктроника на дисплея където се показва. Предполагам остава активен докато се завърши маневрата за паркиране примерно и угасиш колата или нещо такова. Защо обаче камерата остава отворена след като си вдигнал повече от 20-30 км/ч напред, нямам идея

Потребителски аватар
DoH_KuXoT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DoH_KuXoT » Вто 04 фев 2025 7:48

До 20 -тина км/ч работи при мен. Много добре е измислено. С бутона на таблото може да си я спреш

vek1

Мнениеот vek1 » Сря 05 фев 2025 0:26

Според един руснак,който има абсолютно идентичен проблем е виновно електромоторчето в механизъма за отваряне.Износват му се четките.натрупва се графит и започва да спича.Може да се смени и проблемите приключват.Ще го пробвам в най-скоро време.

Потребителски аватар
DoH_KuXoT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DoH_KuXoT » Сря 05 фев 2025 7:59

Аз сменях емблемата на задната камера с фейсова и си е бая играчка. Не помня моторчето къде е позиционирано , но ако трябва да махнеш емблемата те съветвам да си потърсиш нова или втора употреба.

diss
Автомобил: Passat B8 Rline
Двигател: 2_0 TDI DFGA

Мнениеот diss » Сря 05 фев 2025 11:42

Тя и втора употреба не е гаранция, че е ОК. Задължително трябва да се тества. Иначе моторчето се сменя лесно, ако се сменя заедно с платката.

Потребителски аватар
Petrolhead
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Petrolhead » Чет 06 фев 2025 11:31

предполгам на голфовете е същата.
та, моята и тя заяждаше понякога и май и намерих цаката.
смазах всичката пластмаса около камерата и капачето под емблемата, самата камера повдига капачето и се търкат пластмаса в пластмаса. като започне пак да заяжда, смазвам я пак и така

vek1

Мнениеот vek1 » Съб 08 фев 2025 18:43

Вчера разглобих механизъма който я отваря.Гадното е че за да се стигне до електромоторчето,трябваше да разпоя микроключето,за да махна платката.По-лесно е да се разпоят крачетата от самата платка,вместо от ключето.Под нея е ел.моторчето.Отворих го отдолу дето са четките и беше пълно със,може би графит от тях.Станал е като някакви сажди,мазен и лепкав.Измих със контактен спрей,огледах състоянието на четките и сглобих отново.Монтирах камерата и днес на студено я пробвах.Засега работи коректно.Ако нещо пак се сбъгяса,ще поръчам ново моторче и ще го сменя.Малко инфо от руснаците: https://www.drive2.ru/l/636048786044499113/ https://www.drive2.ru/l/566225124756292031/

Върни се в “Passat”