пасат б7, 2 тди 140к.с. Смяна на акумулатор
-
- Автомобил:
- Двигател:
пасат б7, 2 тди 140к.с. Смяна на акумулатор
Здравейте! От скоро съм собственик на пасат б7, 2 тди 140к.с. Предстои ми смяна на акумулатор и чета че когато го сменя трябва да ми въведат но ера на акумулатора чрез Вагком, но мненията са малко разнопосочни. Искам да Ви попитам дали наистина трябва или не. Благодаря предварително.
- Traytor
- Автомобил: Passat B8
- Двигател: DSRB
Re: Смяна на акумулатор
Ами и аз четох тук преди години, че няма значение, но отговора е че зависи. Ако имаш отделен Battery Management модул си е задължително, защото там съм го следил на А8цата, чисто новия акумулатор отказваше да отчете, че е на 100% пълен и съответно неща като coming/leaving home, ambient/exterior lighting не ги включваше колата изобщо. Ако обаче ти е в Central Electric ако не се лъжа е повече препоръчително отколкото задължително.
За мен, ако имаш възможност, прекодират хо, дори да нямаш VCDS, дай на някой 20лв, буквално трябва да се смени една цифра на серийния номер и да се запази.
За мен, ако имаш възможност, прекодират хо, дори да нямаш VCDS, дай на някой 20лв, буквално трябва да се смени една цифра на серийния номер и да се запази.
- miro_hack
- Автомобил: Golf 2 KR ITB + Passat 7
- Двигател: Cffb
На същия мотор мислех, че акумулатора е заминал, но след като го заредих и въведох неговия си код започна да зарежда явно правилно, защото 5-ти месец не е падал.
- nii
- Незабравим член
- Автомобил: Golf 2 Automatic
- Двигател: RP
задължително се сменя серийния номер на акумулатора (последната цифра) за да зарежда коректно.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: пасат б7, 2 тди 140к.с. Смяна на акумулатор
Благодаря за отговорите.Купих нов акумулатор и му промених серийния номер както ме посъветвахте.