Здравейте!
При последното обслужване на Passat B8 2017, 2.0 TDI 150 к.с., автоматик, забелязаха, че започва да дава проблеми с маховика. Лошото е, че казаха, че е в началото и цитирам "като стане по-сериозно, ще кажеш и ще го сменим, за сега така". Въпросът е, че как ще разбера, че става по-сериозно, първо, и второ - пътувам много, включително и в чужбина, страх ме е да не клекне там и какво я правя тази кола. Моля за вашето мнение дали това нещо се случва изведнъж, дава ли по-добри сигнали и какво да правя. Това, което майстора ми обясни е, че при около 1700 оборота се случва като прескачане и забуксуване, което било първи сигнал. Това "карай така за сега" не ме успокоява особено.
Passat B8 - обща информация
Re: Passat B8 - обща информация
Здравейте, хвръкна ми капачката на пръскачкага за фаровете на VW Passat B8, купих нова от нета. Не намирам информация как се поставя. Струва ми се че ако я напъна и ще я счупя пръскачките. Моля ако някой се е сблъсквал с подобен проблем да сподели какво е решението!
- Traytor
- Автомобил: Passat B8
- Двигател: DSRB
@ivelin999 Колегите ще ме поправят вероятно, защото въпреки че имам 2 коли с дсг още не съм имал проблеми. Но си мисля, че маховика отговаря за това да обира вибрациите, съединителя води до пребуксуване/приплъзване. Ако по-голямата част от пътуванията ти са на извънградско не би трябвало да ти прави впечатление.
Щом не те успокоява - колата в сервиз и маховика се сменя. Маховиците генерално тракат на студен мотор и на P, също и при гасене разтриса колата. Дори и в начална фаза, не бих го отлагал, защото функцията му е намалена и тези вибрации, които се очаква да обира - отиват върху кутията.
Момчета доволни ли сте от сервиза на Автотрейд Варна? Не ми се е налагало досега да го ползвам но ми направиха чудесна оферта за смяна на някои консумативи и се чудя дали да не пробвам при тях
Благодаря много и на двамата, които дадохте мнението си. Усеща се някакъв шум, прибоксуване бих казал само на студен двигател между втора и трета предавка.
-
- Автомобил: Passat B8 Variant
- Двигател: 2017 CRLB
Колеги, имам следната ситуация от днес.
Тръгвах си от София и на Горнобански на светофара ми пропадна педала на съединителя. След първоначалния стрес и други безуспешни опити, го вдигнах го със ръка и си карах 150 км без една забележка. Не съм имал подобни проблеми преди ( днес ми се стори по едно време, че не върна педала нормално и си мислех че съм се заблудил, но явно не :) ) . Колата е Пасат 2.0 ТДИ 2017, 210 хил. км. от Das welt auto. При палене и гасене не тресе, няма шум при натискане на съединителя, имам достатъчно спирачна течност и изглежда бистра. Няма приплъзване при потегляне, полусъединител перфектен.
Утре ще я карам на сервиз, но моля за съвет от колеги с подобен опит.
Тръгвах си от София и на Горнобански на светофара ми пропадна педала на съединителя. След първоначалния стрес и други безуспешни опити, го вдигнах го със ръка и си карах 150 км без една забележка. Не съм имал подобни проблеми преди ( днес ми се стори по едно време, че не върна педала нормално и си мислех че съм се заблудил, но явно не :) ) . Колата е Пасат 2.0 ТДИ 2017, 210 хил. км. от Das welt auto. При палене и гасене не тресе, няма шум при натискане на съединителя, имам достатъчно спирачна течност и изглежда бистра. Няма приплъзване при потегляне, полусъединител перфектен.
Утре ще я карам на сервиз, но моля за съвет от колеги с подобен опит.
- tdi fen
- Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
- Двигател: TDI AGR
Горна помпа
- Traytor
Между другото, който има безжично зарядно и си мисли, че е прецакано… Ако ползвате айфон, от това е. VW са заложили всичко да иска NFC handshake и понеже Apple позволяват само apple pay да го ползва, не се получават работите.
Здравейте, от скоро съм с Passat 8.5 2021 година TDI 200 коня с DSG DQ381. Направи ми впечатление, че при стартиране на двигателя без значение топъл или студен държи около 800 оборота на място колкото и време да работи. Като тръгна и мина 10-20 метра и спра, оборотите се задържат на 1000 без значение дали е на D с натисната спирачка, на N или P. Като тръгна след това и мина 100тина метра и пак спра оборотите вече са си нормални. Това нормално ли е или има някакъв проблем?
- Traytor
Така, трябва да се поправя. По-назад бях изцепил че B8-B8.5 поддържат само Wireless Carplay и Андроид ауто с кабел... Явно не, имам безжични и двете, но нямам никаква идея какво го определя, кой Option code... Знам че изисква MIB3 мултимедия, ама явно не е само това, защото един познат който има почти идентична, пак е с MIB3 и само карплей-а е wireless. Като цяло VW малко са се уляли последните години със сегментацията...
-
- Автомобил: Passat B8 Variant
- Двигател: 2017 CRLB
tdi fen написа:Горна помпа
Точно това излезе - горна помпа съединител