Пасат В7 проблем с индикация за отворена врата на багажника

Техническа и сервизна информация за Passat
Тодоров 68
Автомобил:
Двигател:

Пасат В7 проблем с индикация за отворена врата на багажника

Мнениеот Тодоров 68 » Нед 05 окт 2025 10:49

Здравейте,колеги !
Отскоро съм собственик на Пасат В7 2,0 TDI R-line,комби, 2014 година.Вчера,запалвайки двигателя,забелязах ,че на индикацията на дисплея ми показва ,че капака на багажника е отворен . Тъй като,предната вечер като паркирах , разтоварвах покупки от там ,предположих ,че не съм го затворил добре и затова слязох ,отворих багажника и затворих капака със сила . Индикацията показа ,че е затворен и потеглих. След 10-на метра багажника пак светна в червено и започна да писка зумер . Спрях - нов опит да затворя - този път не показа "затворен" . Тъй като бързах за работа ,тръгнах с "незатворен" багажник ,като през цялото време на движение зумера пискаше , а дисплея показваше само пиктограмата с вратите и никакво друго меню не се сменяше . От време на време показваше "затворен" багажник,но след секунда - отново "отворен". Интересно , че едновременно с този проблем спря да работи и чистачката на задното стъкло. След приключване на работа ,положението не се промени ! Моля за съвет, къде да търся проблема и отказа на чистачката съвпадение ли е или е свързано с другия проблем . Благодаря предварително !

Върни се в “Passat”