Накрайник на рейка, цени?

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
DarkRider
Автомобил:
Двигател:

Накрайник на рейка, цени?

Мнениеот DarkRider » Чет 15 мар 2007 17:15

Здравейте,

от скоро съм собственик на VW Passat 1.9 TDI 07/1997. Колата е все още в Германия и смятам да пътувам с нея към България в края на месеца. Навъртял съм с нея до сега около 1000км и съм повече от доволен от избора. Да не говорим за разхода от 4,8/100 при скорост 150-160 км/ч. Но да не отплесвам.

Единственият проблем за сега(дано да няма други по-сериозни) е едно леко похлопване отпред. Появява се при по-рязко натискане на спирачката или при тръгване, след като ускоря на 1ва и отпусна съединителя. Ходих при един познат майстор, той я видя и каза, че проблема в накрайника на рейката. Ще трябва да се сменят и двата изглежда. Можете ли да ми препоръчате някаква марка и да ми кажете ориентировъчни цени. С търсачката намерих това:

vaskoto1 Съб Авг 26, 2006 12:25

...
Лява кормилна рейка тва ще да е вътрешния накрайник с щангата-35-40 кинта
.....

Искам да сравня цените, за да преценя дали няма да е по-изгодно да ги взема от Германия тези накрайници. Като чета из форума колко много фалшификати има из България си мисля, че дори да са малко по-скъпи тук може би ще си заслужава все пак.
Кои са известните марки и какви са цените?

Благодаря предварително!

Потребителски аватар
trunner
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Накрайник на рейка, цени?

Мнениеот trunner » Чет 15 мар 2007 17:25

DarkRider написа: Като чета из форума колко много фалшификати има из България си мисля, че дори да са малко по-скъпи тук може би ще си заслужава все пак.

Здравей колега и :welcome_to_group
Не мога да ти кажа нито марка нито цени тук в Бг, но със сигурност мога да ти кажа, че оттам би трябвало стоките да са по-качествени! От скоро имам такъв Пасат за това не мога да ти дам инфо (още не съм бутал нищо по предницата)! Пожелаам ти много безаварийни!!!

Потребителски аватар
georgipass
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот georgipass » Чет 15 мар 2007 17:26

По принцип фабрично слагат Lemforder, немски са :wink: И като че ли са най-качествени, колкото до цени не съм компетентен особено, някой от колегите да кажат :wink:

Потребителски аватар
gr_kanev
Доктора
Автомобил: VW Transporter T5 2006
Двигател: AXD

Мнениеот gr_kanev » Чет 15 мар 2007 17:28

DarkRider, мога да проверя за цени и марки тук, в България (е, може да се наложи да ми дойдеш на гости - ама 180 км какво са за тая кола - казвам го от опит :wink: ). Но те съветвам ако имаш възможност да си ги вземеш от Германия. А, и там също не избирай най-евтиното.
Значи, есента търсих за моята левият накрайник, към колелото. Цените и марките, които ми предложиха, бяха :
MOOG - 54,00 лв.
Lockheed - 38,40 лв.
Mapco - 29,00 лв.
Trucktec - 35,50 лв.
Birth - 45,60 лв.
Optimal - 32,70 лв.
Някои от марките може и да не съм ги записал правилно.
Не ми се наложи да сменям, тъй като проблема се оказа единствено закъсан маншон, който смених на цената 1,00 (един) лв. (това цената на маншона де).

Потребителски аватар
DarkRider
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DarkRider » Чет 15 мар 2007 20:09

Засега съм намерил тук Meyle. Май някъде ги бях срещал из старите теми като качествена марка. Изглеждат така:
Изображение

и пише, че са специално подсилени. Цената е 19,98€ + 5€ доставка.
Интересно никой ли не е сменял тези накрайници. По принцип при тези пътища в БГ ми се струва логично там да има нужда от такава интервенция. Чудя се как така при мен са заминали при положение, че колата е карана в ДЕ, където по правило пътищата са значително по-хубави от тези в БГ. И колата е на 197 000 км - реално ако се съди по сервизната книжка, всички прегледи са били в официални сервизи на VW. Дано само това да е проблема. Ако поръчам тези Meyle още другата седмица ги слагам.

Потребителски аватар
Danny boy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Danny boy » Чет 15 мар 2007 21:24

При нашите Б3 тези накрайници са конусни а не цилиндрични

Потребителски аватар
gr_kanev
Доктора
Автомобил: VW Transporter T5 2006
Двигател: AXD

Мнениеот gr_kanev » Чет 15 мар 2007 21:29

Danny Boy, става въпрос за Б5 !

Потребителски аватар
DarkRider
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DarkRider » Пет 16 мар 2007 12:15

Смятам да се захвана сам със смяната, разбира се с помоща на познат, който ги разбира тезни неща, защото аз не съм от най-сръчните. Ще трябва ли след смяната да се прави реглаж на предницата или може и без и в какво се изразява този реглаж. В смисъл можем ли да си го направим ние и как или трябва да се ходи в сервиз?

Потребителски аватар
MobilLife
Автомобил: Wv golf 5 +
Двигател:
Контакти:

Мнениеот MobilLife » Пет 16 мар 2007 12:28

Задължително реглаж! В сервиз - с такава кола не се стискай за някое евро отгоре :D В Бг - реглаж 15 - 20 лв.

Върни се в “Passat”