Придърпване Пасат Б2 1.6 бензин

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
SixKillerVR6
Автомобил:
Двигател:

Придърпване Пасат Б2 1.6 бензин

Мнениеот SixKillerVR6 » Чет 15 мар 2007 9:06

Здравейте колеги...от известно време насам имам един проблем с пасат б2 1,6 бензин 85година карбуратор по документи,а той е следният:
Най вече при студен двг се забелязва страшно силно-когато го карам на средни обороти без значение от предавката колата придърпва.На празен ход работи добре,при ускорение (в по-високи обороти) не се забелязва или поне почти не се усеща.Но при студен двигател направо се тресе колата на срени честоти на въртене.

П.П.:Колата е ГАЗ/БЕНЗИН преди ми се е случвало на газ да прави този номер,но само на газ и на студен двг...сега се забелязва и на газ и на бензин.Колате беше на родителите ми до скоро сега е моя и баща ми каза че преди време му е правила подобен номер от кабел на свещите...сега обаче е доста осезаемо.

Давайте идеи от какво и какво да правя,че имам много планове за пасата. По-късно може и нов мотор :twisted:
заглавието, и напиши годината mod edit: dobrinb

Последна промяна от SixKillerVR6 на Пет 16 мар 2007 15:40, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
The_Machine
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот The_Machine » Чет 15 мар 2007 10:49

Аз имам същия проблем , но моя кокал е 1.8 :)
И го прави само на бензин - няколко приятели ме посъветваха да прегледам запалването.
Другото, което предполагам е засмукване на боклук от резервоара - онзи ден свалях сондата на бензиномера и си видях цедката , която трябва да спира боклуците кротко да си лежи на дъното на резервоара :D

Потребителски аватар
SixKillerVR6
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот SixKillerVR6 » Пет 16 мар 2007 15:41

колеги давайте съвети че работата не е на добре...аз предполагам че карбуратора също може да се базика...незнам ... очаквам съвети. благодаря

Потребителски аватар
gr_kanev
Доктора
Автомобил: VW Transporter T5 2006
Двигател: AXD

Мнениеот gr_kanev » Пет 16 мар 2007 15:46

Щом го прави и на бензин, и на газ, е по-вероятно да е запалването. Проверявал ли си центровката как е (момента на запалване) ?
Друг вариант - обедняване на сместа (засмуква въздух отнякъде).

Потребителски аватар
SixKillerVR6
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот SixKillerVR6 » Пет 16 мар 2007 23:52

Ми честно казано се надявам да е от тва...и понеже утре ми е свободен ден започвам с пробите и се надявам да имам някакъв успех.мисля да си купя нови кабели и свещи не само заради проблема,но поне ще разбера и дали те не са проблема :? стискайте палци за напредак и давайте съвети същевременно.

Върни се в “Passat”