Въпрос за горивата
- ceco_passat B4
- Автомобил:
- Двигател:
Въпрос за горивата
Здравейте,колеги.Значи попринцип си карам колата на бензин - 98.Реших да опитам как ще върви с 95,но не виждам да се е променила мощността на колата.Въпросът ми е има ли наистина разлика между двата бензина?С 98 върви идеално,но разликата е ~0,30 лв.10x предварително 

- ceco_passat B4
- Автомобил:
- Двигател:
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Колеги, темата е доста дъвкана, потърсете!
Ииии, баси, тоя емотикон до сега не го бях натискал
А иначе малко предварителна информация: Октановото число по никакъв начин не влияе върху калоричността на горивото, а от там и мощността!!! То е показател за антидетонационните свойства на даденото гориво
А вие вече си смятайте как ще ви върви колата, ако натисните рязко и се разтрака аванса... ( й сега колегата к22 пак ще ме пита да не карам Жигула

А иначе малко предварителна информация: Октановото число по никакъв начин не влияе върху калоричността на горивото, а от там и мощността!!! То е показател за антидетонационните свойства на даденото гориво

А вие вече си смятайте как ще ви върви колата, ако натисните рязко и се разтрака аванса... ( й сега колегата к22 пак ще ме пита да не карам Жигула

-
- Автомобил:
- Двигател:
mafiota написа:Преди като имаше 92 , от познати шофиори на цистерни, които зареждат бензиностанции съм чувал че сипват от едно и също място на двете колонки (за 92 и 95) , така че може да си направите извод за бензина които е в БГ.!!
Дааа...след Нова година къде изчезна бензина 92,къде го изляха...просто го купихме като 95.
- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
Аз имам известни наблюдения върху вървежа с 92,95 и 98 ама с разликата че при много малък двигател (Фиат Типо 1.1 карбуратор).Е тази кола и с 3-те горива си ядеше 10/100 градско.
На 92 вървеше добре,на 95 вървеше чуствително по-добре а на 98 беше същото като на 95 (разбира се след смяната на всеки вид бензин на нова центровка и т.н.).А щом на този малък двигател не се усети разлика явно няма кой знае каква камоли за по-голям двигател.
На 92 вървеше добре,на 95 вървеше чуствително по-добре а на 98 беше същото като на 95 (разбира се след смяната на всеки вид бензин на нова центровка и т.н.).А щом на този малък двигател не се усети разлика явно няма кой знае каква камоли за по-голям двигател.
- ceco_passat B4
- Автомобил:
- Двигател: