Пак эа алтернатора и эареждането

Техническа и сервизна информация за Passat
Emo_VW
Автомобил:
Двигател:

Пак эа алтернатора и эареждането

Мнениеот Emo_VW » Сря 28 мар 2007 19:07

Бях чел нещо эа проблема но не мога да го открия!На праэен ход на двигатела напрежението върху акумолатора е 14v но при повишаване на оборотите эапочва да пада,а като се включат фарове и др. хептен та дори до 11.5v.Проверих четките-добре са,ремъкът-и той е добре. Ако някой е патил и има идея-чакам да пише!!!!!!!!!!!!!!

Потребителски аватар
gr_kanev
Доктора
Автомобил: VW Transporter T5 2006
Двигател: AXD

Мнениеот gr_kanev » Сря 28 мар 2007 19:37

Прилича ми на регулатор на напрежението.

Потребителски аватар
Vasseto
Автомобил: Passat B7 Passat B5_5 Jetta V
Двигател: CFFB AVF BXE

Мнениеот Vasseto » Сря 28 мар 2007 23:43

Или изяден колектор вече.

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Чет 29 мар 2007 10:13

за мен това е ргулатор.

Потребителски аватар
kossel
Автомобил: Fiat Doblo Natural Power
Двигател: 103 коня 1600 16V

Re: Пак эа алтернатора и эареждането

Мнениеот kossel » Чет 29 мар 2007 10:20

Emo_VW написа:Бях чел нещо эа проблема но не мога да го открия!На праэен ход на двигатела напрежението върху акумолатора е 14v но при повишаване на оборотите эапочва да пада,а като се включат фарове и др. хептен та дори до 11.5v.Проверих четките-добре са,ремъкът-и той е добре. Ако някой е патил и има идея-чакам да пише!!!!!!!!!!!!!!

регулаторът на непрежение се намира в самия алтернатор - състои се от три регулиращи елемента за 3 те фази. т.е. може да изгори 1 елеметнт ,получаваш 1/3 по малко заряд, ако са изгорели 2 елемента 2/3 по малко заряд ... и така , трябва да се свали и да се замери ... или да се пуснат повече консуматори и тогава да се премери заряда ..

Потребителски аватар
L&R
Автомобил: CCC
Двигател:
Контакти:

Мнениеот L&R » Чет 29 мар 2007 10:26

kossel написа:
регулаторът на непрежение се намира в самия алтернатор - състои се от три регулиращи елемента за 3 те фази. т.е. може да изгори 1 елеметнт ,получаваш 1/3 по малко заряд, ако са изгорели 2 елемента 2/3 по малко заряд ... и така , трябва да се свали и да се замери ... или да се пуснат повече консуматори и тогава да се премери заряда ..

А сега де, тези дето съм отварял все са били за регулиране тока през ротора :D в зависимост от напрежението в B+.

А това дето описваш ми прилича на така наречената диодна плочка, която действително е трифазен изправител с 6 диода.

Потребителски аватар
kossel
Автомобил: Fiat Doblo Natural Power
Двигател: 103 коня 1600 16V

Мнениеот kossel » Чет 29 мар 2007 10:43

L&R написа:
kossel написа:

А сега де, тези дето съм отварял все са били за регулиране тока през ротора :D в зависимост от напрежението в B+.

А това дето описваш ми прилича на така наречената диодна плочка, която действително е трифазен изправител с 6 диода.

Да регулаторът е на четките, а това е изправителна плочка ... но идеята е ясна в нея да търси проблема (изложих се не случайно по теоретична електротехника има 3)

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Чет 29 мар 2007 10:54

kossel написа:Да регулаторът е на четките, а това е изправителна плочка ... но идеята е ясна в нея да търси проблема (изложих се не случайно по теоретична електротехника има 3)

Да, де, ама ако е от диодната плочка, при вдигане на обротите няма да пада напрежението.
Според мен vasseto е прав. Получават се неравности по колектора и четките нямат възможност да контактуват добре при по-високите скорости на въртене.
И аз едвам закърпих 3 и на двете части на ТОЕ-то! :lol:

psstv18rp
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот psstv18rp » Чет 29 мар 2007 12:55

Едва ли е от регулатора, по-скоро действително нещо по 2та контактни пръстена. Може да се провери как са като се извадят четките и ако е само до почистване - да се зачистят.
Ако е по-зле - евентуално може да се престържат, но трябва да се внимава да не станат елиптични, т.е. на струг примерно.

Emo_VW
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Emo_VW » Сря 04 апр 2007 20:32

kossel написа:
L&R написа:
kossel написа:

Да регулаторът е на четките, а това е изправителна плочка ... но идеята е ясна в нея да търси проблема (изложих се не случайно по теоретична електротехника има 3)
Проблемът се окаэа точно около диодните плочки-те са две!Едната директно е эахвана эа корпуса на алтернатора и от нея иэлиэа "+" а другата е повдигната и котактува към маса чреэ три втулки които са сегнати с болтчета,едно от които беше хлабаво докато другите много трудно ги раэвих! Но до акумолатора пак не достигаха эаветните 13.7-13.9V .Наложи се да сваля кабела от стартера до акум. и да се эапоят кабелната обувка и накрайника эа"+"!Вече е "ОК"!Благодаря!

Върни се в “Passat”