теч от шибидаха

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
brad4edat
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

теч от шибидаха

Мнениеот brad4edat » Пет 06 апр 2007 21:52

имам пасат б4 с шибидах които капе зимно време когато вурху стаклото има сняг. уплатнението изглейда здраво доколкото мога да го огледам дори миналото лято сжалих шасито на механизма на шубидаха и снийих целият механизам и шаси с около 1.5мм за да притисне стаклото по добре кум уплатнението но онзи ден когато нажаля малко сняг пак се оказа 4е влиза вода и капе през копчето за пускането му ло6ото е 4е е невазмойно да жидя от каде се стич/влиза водата просто е супер неудобно за да се разгледа внимателно. слагал сам маркучи с вода отгоре да се опитам да видя и пак ни6то не се вижда а и така по4ти няма те4 дайе няма. Та се сумнявам вузможно ли е някаде по скритите краишта на стаклото или на самия механизам при сняг да се полу4и конденз и то яавно доста засштото имах два слу4ая напрво се изкупах при натискането на спира4ките. някои ако знае не6то за такув слу4аи да помага:))

Потребителски аватар
bobcho
Автомобил: VW Golf 3
Двигател: AFN 1997

Мнениеот bobcho » Пет 06 апр 2007 23:59

Самия шибидах винаги пропуска вода, но е помислено за това и са направени дренажи за отцеждане на водата.При теб вероятно са запушени и преливат.Водата се отвежда от 4 мъркуча минаващи през предите и задните греди на колата.Най - сигурния начин да ги почистиш е да свалиш тавана и да ги откачиш от шасито на шибидаха.След това с помоща на дълга тел да ги прочистиш.

Поразрови се с търсачката наскоро колега попита как се сваля шибидах.

Потребителски аватар
brad4edat
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

:)

Мнениеот brad4edat » Съб 07 апр 2007 0:18

абе се сам си мислил и аз 4е трябва да има такува отвори някаде ама нили казах 4е мястото много кофти и не се вийда ни6то. ама сега 6те зема верно да се поразровя сериозно само 4е не ми се мисли как 6те свалям тавана 6тото и преди сам го мислил и трябва да се свалят една камара от пластмасите по гредите пурво маи. а ако сваля само плсамасата по дамия 6ибидах маи няма да сатне нали тото отвори поне за сега не сам виждал. леле не ми се мисли лак 6те свалям тавана за 4истенето с тел 6те се оправя мерси:)))

Потребителски аватар
Danny boy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Danny boy » Съб 07 апр 2007 8:19

Не съм сигурен че шибидаха винаги пропуска вода.Моят примерно никога не е проипускал и няма наличие на вода след дъжд или сняг след като го повдигна.Тези канали най вероятно са направени като защитни евентуално ако се развали шибидаха или протече да има на къде да ходи водата а не да ти се стича в купето.Провери си уплътнението то е вероятния проблем.Някъде не прибира добре или не уплътнява.

Потребителски аватар
brad4edat
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

уплатнението

Мнениеот brad4edat » Съб 07 апр 2007 9:47

ами свалих цялата система наро4но с цел да уплатни о6те по добре стаклото кум уплатнението. уплатнението сам го гледал но никаде не ли4и да има дефект а дайе изглейда като туко6то купено. подлагал сам и хартиики между стаклото и уплатнението да за6типвам и ги ьвасхта добре:) интересното е както казах 4е проблема се поу4ава 95%от слу4аите когато навали сняг:)
както и да е 6те потурся и вапросните канали ама само ако успея да ги стигна такла без да махам тавана ина4е са за едната хубост не ми се разглобява половината кола и 6те турся друго ресхение ако се наложи:)
мерси за отговорите!

Потребителски аватар
bobcho
Автомобил: VW Golf 3
Двигател: AFN 1997

Мнениеот bobcho » Съб 07 апр 2007 11:55

При теб май предните дренажи са най-вероятния проблем.Можеш да стигнеш до тях като махнеш предните подкалници.След като ги махнеш се позагледай вътре в калника и ще видиш тръбичките.

Потребителски аватар
brad4edat
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

oki

Мнениеот brad4edat » Съб 07 апр 2007 15:19

виж и тва е добра идея ама ако са запу6ени на тавана кофти работа е сега гледах пак отвора и на прув поглед поне така в неразглобен вид не се вийдат никави отвори никаде а и тавана като гледам колко е плутно до тенекията се 4уда дали изобшто е вазмийно да има некакув дренаж. http://snimka.bg/album.php?album_id=121693
ето малко снимки на 6ибидаха и на самору4ното ми осветление на мотора което ви оверявам е страсхно полезно и свети много силно ве4ер. блокайа на запалването и една джаджа с която блокирам скоростите против кражба. поне малко да забави крадците дето се вика, пражи се на струг за 30мин :)

Върни се в “Passat”