Странно прекъсване... B3 1.8RP

Техническа и сервизна информация за Passat
didoriginal
Фотограф на VWClubFest
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот didoriginal » Сря 28 мар 2007 7:00

VW_FEN написа:Ами нямам намерение да слагам гъз ;) и да съсипвам двигателя, при полоение, че съм отишъл и аз с 40 литра до Варна и там ми остана да връткам около 50-60км... Хич и не ми трябва газ, заради всичките проблеми, които може да създаде. Просто май трябва да се разглабя моноинжекцията и да се поизчисти малко... ама незнам как и ме е страх да не объркам нещо...

Малко много ми се чини разхода... на мен извънградско на бензин ми е 6.5 литра със скорост до 120-130 км... 28 литра ще са достатъчни до Варна... Докато на газ - какво ще му съсипваш - да не би да я караш тая кола 100 години? :roll: Иначе на газ при разход 8/100 35 литра ме оправят - демек около 32 кинта.

Потребителски аватар
vladtod®
Автомобил: Passat
Двигател:

Мнениеот vladtod® » Сря 28 мар 2007 14:26

dpp написа:
vladtod написа:...,слагаш гъз ,правиш настройка 18 лв на 100 км/като развиеш крана докрай/ -равностойноста на бензина и ще видиш ,че ще върви повече колата и няма да хълца ... т.н.

Тази равносметка си е шокираща. При сегашната цена на газта, излиза че с 20 литра ще се изминат 100 км. Дори съпоставката с бензина е :eyecrazy :?:
Аз се придвижвам до Варна с ок 41 л. газ. Ако не съм натоварил "прасето" :)и галя педала до към 110км/ч, може и с 38 л.

Простете за офф-а.

Тук трябваше да се разбира ,че гъз съм го написал нарочно и ,че с 18лв-18 литра гас колата ще върви повече от колкото на бензин, и без тва 18лв-100 км бензин.А не ,че моята кола гори толкова.

Потребителски аватар
DJ_TOLYO
Автомобил: Passat Variant
Двигател: 2E 1991

Мнениеот DJ_TOLYO » Пет 13 апр 2007 15:38

Ееее. Дойде и моя ред. Имам същия проблем. При рязко подаване на газ Пасио ме раздрусва за около 2-3 секунди докато почне да върви... Смених въздушен, горивен, маслен филтър, масло... Същата работа. Само свещите не съм сменял още, но според мен ако е от тях колебанието и прекъсването би трябвало да го има и на ниски обороти (свободен ход), а там двигателя си мърка като котенце по часовник. Стои си на около 850-900 об. и не мърда. Та дали и при мен с диагностика може да разбера от какво е, и ако да, къде може да стане това в Търговищки регион?

ПП. Странното е, че като я взех от автокъщата, от Варна дотук никакъв проблем. Първата семица никакъв проблем, а после почна да го прави...
:cry:

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Пет 13 апр 2007 15:55

DJ_TOLYO написа:Та дали и при мен с диагностика може да разбера от какво е :cry:

Батенце, лошото е, че при нас няма изведена диагностична букса към контролера :( Демек-> ръчкане едно по едно му е майката!
А по-бързия и правилен вариант: Отиваш при vaskoto1. Ма е чак в София. И той е с нашите двигатели и ги знае на изуст!
А що пишеш с болднати букви?

Потребителски аватар
DJ_TOLYO
Автомобил: Passat Variant
Двигател: 2E 1991

Мнениеот DJ_TOLYO » Пет 13 апр 2007 19:59

А дали има вероятност ако сменя свещите да тръгне работата?... вече почвам да се плаша четейки тук... :cry:

пп. пиша с болднати букви и аз незнам що... тъй съм свикнал от други форуми... :roll:

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Пет 13 апр 2007 22:43

DJ_TOLYO написа:А дали има вероятност ако сменя свещите да тръгне работата?

Свещите ли?
Божа работа!
Но те се водят консуматив, с период на експлоатация 30 000 км. така, че ако ги смениш-> добре ще е!
За нашите мотори дават BUR6ET ако разчиташ на производството на NGK.
Аз съм с такива и съм доволен много. Цената беше под 40 лева комплекта при представителите им, фирма AutoHelp

Върни се в “Passat”