Какво се прави като започне да се лющи лака на боята?

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Какво се прави като започне да се лющи лака на боята?

Мнениеот zfa159 » Вто 17 апр 2007 20:36

Днес забелязах че част от лака на боята на шоф врата е започнал да се лющи (точно под огледалото) и се е поолюпило петно с размери около 5см на 15см (как не съм го видял досега не ме питайте).Ама не мога да схвана дали се лющи още или си седи толкова.
Чудя се дали да го третирам по някакъв начин и как или да си го оставя намира да си живее така и какъв риск бих поел ако не го закачам (по боята няма нито ръжди нито нищо просто седи матова там и си личи къде е ръбчето,където започва гланца).
Благодаря!

Потребителски аватар
Теодор
Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
Двигател:

Мнениеот Теодор » Вто 17 апр 2007 21:57

Няма проблем не се занимавай. След собственоръчно миене с пароструйка на 80гр и при мен се отлюпиха няколко доста големи парчета от лака но без никакви други последствия в разстояние на вече 2-години. :wink:

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Вто 17 апр 2007 22:01

Ами то и аз това прецених че ако ида на майстор кой знае какво ще причини на боята и каква грозотия ще стане...:shock
Отделно служебните ни пасатори всичките са бели (а те нямат гланцово покритие доколкото знам) и щом за 15-20 години нищо не им е станало значи и на моя без лак още 20 години нищо няма да му стане.
И аз бях на мнението да си свиркам ама все пак да попитам 8)
Благодаря! :shock

Върни се в “Passat”