Стоп-лампа на B5.

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
ala86
Автомобил:
Двигател:

Стоп-лампа на B5.

Мнениеот ala86 » Пет 20 апр 2007 12:29

Интересува ме дали тази стоп-лампичка предопреждава, когато се преближа много близо до друг автомобил? Веднъж ми светна, когато карах бързо през големи дупки (30 км/ч). И понеже ръководството на автомобила ми е на италиавски не мога да разбера точно в какви случеи се включва. Единия вече го научих...

Потребителски аватар
joro_kem
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Octavia I Tour Octavia III FL
Двигател: AXR DFFA

Мнениеот joro_kem » Пет 20 апр 2007 12:45

ala,пиши с ква кола си де! модел, двигател, година?
п.п. сега видях заглавието ти, явно става въпрос за пасат В5, но си мисля, че е важно да кажеш годината и двигателя.

Потребителски аватар
joro_kem
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Octavia I Tour Octavia III FL
Двигател: AXR DFFA

Мнениеот joro_kem » Пет 20 апр 2007 12:49

на второ четене, след като мисля, че осмислих въпроса ти, ти предлагам, без да претендирам, че съм специалист, да си провериш нивото на спирачната течност.
щото такава екстра с присветкане на лампата на спирачките, като приближиш друг автомобил, не съм чувал :wink:

Потребителски аватар
ala86
Автомобил:
Двигател:

B5

Мнениеот ala86 » Пет 20 апр 2007 13:06

Аз съм виждал, но на Мерцесес 2000г. И понеже видях тази лампичка, си мислех дали и Passat нямат такъв датчик.

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Пет 20 апр 2007 13:46

Не предупреждава нищо тази лампичка, която и да е, няма такава, която да предупреждава за това...

Потребителски аватар
ArturDent
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ArturDent » Пон 23 апр 2007 12:21

dobrinb написа:Не предупреждава нищо тази лампичка, която и да е, няма такава, която да предупреждава за това...

joro_kem написа:на второ четене......... да си провериш нивото на спирачната течност.

Прав е колегата joro_kem, провери си нивото на спирачната течност. И при мен се е появавал този ефект когато вляза в дупка.
След като си долях спирачна течност всичко е ОК. Спирачна течност можеш да си купиш от всяка бензиностанция, но внимавай с плътността
вземи си ТОЧНО такава каквато ти пише на капачката на резервоарчето (напр. DOT 4). не слушай разбирачите по бензиностанциите които ще ти кажат че можеш да си вземеш напр. DOT 5, която е по-хубава и по-нов тип. Твоята спирачна система е изчислена да работи с точно определена плътност на течността!

Светването на червената лампичка (и пищенето) не предупреждава само за спирачна течност под нивото, предупреждава и за други проблеми, но в твоя случай е 99% от спирачната течност.

Потребителски аватар
gr_kanev
Доктора
Автомобил: VW Transporter T5 2006
Двигател: AXD

Мнениеот gr_kanev » Пон 23 апр 2007 13:56

Ако позволите да допълня. DOT на спирачна течност не ознaчава плътността й, а типа й - справка тук и тук
За причина за светването на лампата се сещам освен за понижено ниво, и за износени накладки (те като се износят също спада нивото, но имат и 2 електрода, между които се осъщестява контакт в момента на спиране при дотигане на определено износване).

Потребителски аватар
ArturDent
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ArturDent » Пон 23 апр 2007 14:07

gr_kanev написа:Ако позволите да допълня. DOT на спирачна течност не ознaчава плътността й, а типа й - справка тук и тук
За причина за светването на лампата се сещам освен за понижено ниво, и за износени накладки (те като се износят също спада нивото, но имат и 2 електрода, между които се осъщестява контакт в момента на спиране при дотигане на определено износване).

Предполагам,че си прав за Типа на спирачната течност.
Съгласен съм за износените накладки, но проблема на колегата (светва само при дупки) е 99% от нивото на спирачната течност.

При по-голяма дупка и ниски нива в колата може да стане като в дискотека :lol: Звук и светлина. :shock
Ниво на:
- спирачната течност
- антифриз
- двигателно масло
- бензин/нафта
- .... течност за чистачки :idea:

Потребителски аватар
gr_kanev
Доктора
Автомобил: VW Transporter T5 2006
Двигател: AXD

Мнениеот gr_kanev » Пон 23 апр 2007 14:49

ArturDent написа:При по-голяма дупка и ниски нива в колата може да стане като в дискотека :lol: Звук и светлина. :shock
Ниво на:
- спирачната течност
- антифриз
- двигателно масло
- бензин/нафта
- .... течност за чистачки :idea:

Е, иначе как ще разбереш че си в космически кораб :wink:
Съгласен съм, че за конкретния случай може би става въпрос за ниско ниво (задействане от дупки).
Иначе има едно по-друго пищене - при дръпната ръчна спирачка за повече от 2-3 сек, и скорост над 10-ина км/ч (за допълване на "Звук и светлина")

Върни се в “Passat”