Въпрос за магазин за ОРИГИНАЛНИ рез. части

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
dimax
Автомобил:
Двигател:

Въпрос за магазин за ОРИГИНАЛНИ рез. части

Мнениеот dimax » Сря 16 май 2007 13:20

Къде мога да намеря резервни части за пасата, ама истински(датчици за охл. течност, термостати, ремъци и ролки за тях, моторчето с перката за охл. на радиатора и т.н.) ? Колеги препоръчайте някой магазин, моля !

psstv18rp
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот psstv18rp » Сря 16 май 2007 13:42

Някъде на Христо Ботев близо до Симеон имаше, ама са цифромания "оригиналните" части, а често с нищо не са по-добри от "неоригиналните". Веднъж погледнах там за темп. датчик, но ми искаха 15 кинта, така че им теглих една и си купих неоригинален за 5. А за "оригинална" крепежна скоба за гърнетата няма да казвам какви $$$ искаха. Втори път не съм и влизал там. :-)

Немалко "оригинални" части са всъщност просто подходящо опаковани и маркирани "неоригинални" - VW преди всичко *сглобяват*, далеч не всичко сами си произвеждат. :-)

Алтернатива са моргите - там също има преимуществено "оригинални" неща. :-)

GVG
Автомобил: PASSAT B6 2.0 TDI
Двигател: CBDC 2010

Мнениеот GVG » Сря 16 май 2007 14:42

Най-оригиналните резервни части могат да се купят в Юнитрейд - от магазина в Дружба и от този на околовръстното, някъде към Овча купел. Цените там са много солени. Аз обикновено купувам неща от магазина на бул. Хр. Ботев - Аутохит. Там са малко по-евтини, но с добро качество.

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Сря 16 май 2007 16:53

Нали се сещаш че думата "оригинални" в случая води до "официални"-те вносители на VW за България. Всичко останало си е голяма доза късмет и в по-честия случай той липсва в нашите магазини :)

Потребителски аватар
alien1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот alien1 » Сря 16 май 2007 17:07

Колега в който и магазин да питаш ще ти кажат , че продават оригинални резервни части. :lol:
Ама ти нали се сещаш колко са оригинални и по точно какво означава оригинални?
Юнитрейд са официален сервиз на VW и казват че техните части били "най-оригинални". Ама ако се поразровиш ще прочетеш във форума и доста постове за опарени от части именно купени от там /ако не в качеството, то задължително в цената/, а ако не ги монтираш при тях гаранция Франция.
Затова аз под оригинални разбирам авто части от дадена марка произведени за определен модел кола. Просто гледай да не попаднеш на менте - част наподобяваща/копираща друга част на друг производител или поне опаковката за същия модел кола.
На най известните и хвалени марки има съответно най много ментета.
Успех.

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Сря 16 май 2007 18:06

Аз съм си за Елит Кар....каквото и да продават факта че може да си поръчам всяка глупост която поискам по пасат-а (говоря дори за глупости като декоративни пластмаски и капачета) означава много добра снабдителска мрежа.
Отделно не са никак скъпи и досега нищо което съм взел оттам не се е наложило да го сменям пак след седмица-две или да даде някакъв дефект.
Иначе някои колеги препоръчват магазина на Хеед 91 на Ломско шосе ама незнам не съм пазарувал оттам.
Успех!

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Сря 16 май 2007 21:36

GVG написа:Аз обикновено купувам неща от магазина на бул. Хр. Ботев - Аутохит. Там са малко по-евтини, но с добро качество.

:да:

Върни се в “Passat”