Как се сменя лампичката на пепелника - B5.5 - вижте как

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
krraynov
Автомобил: VW Passat B7 Alltrack
Двигател: CFGB 2012
Контакти:

Как се сменя лампичката на пепелника - B5.5 - вижте как

Мнениеот krraynov » Пон 21 май 2007 10:33

Е след като доста потърсих - колегите от Русия ми изпратиха линк, оказа се хич не е сложно и не се сваля всичко от задния пепелник с подлакътника напред (както ме посъветваха някой колеги), а само два винта, маншона на скоростния лост който се издърпва първо назад и нагоре и пепелника с пластмасовия кожух около него е в ръцете ти.
Рaзликата между B5 и B5.5 е в конструкцията на лампичката, която се изважда - малко трудничко, защото е защипана на цокъла на запалката, и после това което извадиш - трябва да се отвори (разтваря се като книга - вижте добре- от едната страна има като пластмасова пантичка - значи отваря се от другия край ;-) ). Но за сметка на трудното вадене - не е необходимо да се запоява лампичката на медните ламели (В5) - както е писано в руския сайт а само се подменя лампичката :idea: - която е такава без цокъл мисля че е 2W/12W - аз имах такива от предната кола (които стават за подсвета на таблото за В3). Става доста бързо, може би за 1/4 час ако сте по-усърдни ;-)

Има линк (с обяснения - на Руски език) със снимки за това:

http://www.passat-b5.ru/index.php?optio ... &Itemid=57

Аз успях да я сменя :!: и вече си свети....

Потребителски аватар
trunner
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот trunner » Пон 21 май 2007 12:06

Моята не си свети откакто съм купил колата (4 месеца) и все не намирам време за това! Не пуша в колата и не ми пречи ако лампичката не свети, но ако някой ден ми остане време може и да потърся отново тази наистина ценна информация! Благодаря!

Върни се в “Passat”