Колеги става въпрос,че от известно време,моята ''баба яга'' все пръска по някое съединение.
1.Първо се скъса съединението от двигателя към купето,скъсих го.
2.Второ скъса се от радиатора към двигателя.
Та въпроса ми е от какво може да е това и какво да направя.Благодаря Ви предварително.
Проблем с водната система
- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
Като за начало прегледай ги всичките да не са стари и напукани.При мен едно беше старо и го смених а после се оказа че има още 2-3 дето и те са стари и напукани ама не отвън и започнаха едно по едно да сдават багажа.
Иначе погледни капачката на разширителния съд данеби да и е прецакан клапана и да вдига прекомерно налягане.
Също така маркучите за и от разширителния съд имат навика да се запушват и налягането в системата става по-височко и калпавите съеднинения дават фира.Погледни тясното маркуче горе от разширителното казанче и маркуча под него.
Успех!
Иначе погледни капачката на разширителния съд данеби да и е прецакан клапана и да вдига прекомерно налягане.
Също така маркучите за и от разширителния съд имат навика да се запушват и налягането в системата става по-височко и калпавите съеднинения дават фира.Погледни тясното маркуче горе от разширителното казанче и маркуча под него.
Успех!
- ANNIHILATOR
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Ако оправяш мачркучите и пак отнякъде протича е много възможно или гарнитура или редуктор-изпарител (ако си на газ).
На бащата пасата так оправяхме тоз маркъч другия третия, сменихме капачката и накрая се спука разширителния съд. След като се спука и разширителния съд се осетих че нещо не е наред, оказа се изпарителя. Вкарваше газ в охладителната система, но онзи ден го оправих.
Погледни добре как ти надува маркучите, ако стават много твърди явно или гарнитура или изпарител.
Ако имаш изпарител и ти надува маркучите, като отвориш капачката ще излизат мехурчета и ще мериши на газ.
Ако не мериши си за гарнитура.
На бащата пасата так оправяхме тоз маркъч другия третия, сменихме капачката и накрая се спука разширителния съд. След като се спука и разширителния съд се осетих че нещо не е наред, оказа се изпарителя. Вкарваше газ в охладителната система, но онзи ден го оправих.
Погледни добре как ти надува маркучите, ако стават много твърди явно или гарнитура или изпарител.
Ако имаш изпарител и ти надува маркучите, като отвориш капачката ще излизат мехурчета и ще мериши на газ.
Ако не мериши си за гарнитура.
- zfa159
- Двигател:
- Контакти:
Капачката трябва да започне да изпуска над 1.2 атмосфери (толкова дават като нормално налягане в системта).За да се пръсне разширителния съд явно капачката не е била читава.Колегата казва че капачката е здрава така че препдолагам старост е причината да гърмят съединенията при положение че капачката не изпуска а е работеща (къв ще е този маркуч дето при 1.2 атм да си такова мамата).Иначе е възможно да има запушване в системата (аз на ЛС му разясних горе-долу как да провери) и затова да не изпуска капачката а да има прекомерно налягане.
Не отричам и другите хипотези ама първо трябва да се убеди че няма нищо запушено и капачката наистина е ОК.
Успех!
Не отричам и другите хипотези ама първо трябва да се убеди че няма нищо запушено и капачката наистина е ОК.
Успех!
- ANNIHILATOR
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- diqn1975
- Автомобил:
- Двигател:
хаи
Не съм на газ колеги.Възможно ли е да мие запушен радиатора,защото колата много бързо загравя.А като загрее винаги достига 110 градуса и след това пада до 90.
- zfa159
- Двигател:
- Контакти:
По-скоро термостата ти не отваря навреме.Заради това стигане до 110 е възможно да се прецакват маркучите ама трябваше да ти изпусне налягане през капачката.....
Отвори двигателния отсег и остави колата да работи.Хвнаи долния маркуч от радиатора и виж кога ще се сетопли.Щом се загрее стабилно тогава ти е отворил термостата.При мен около 85-6 градуса започва да се топли.
Нормално термостата започва да отваря на 87.
Успех!
Отвори двигателния отсег и остави колата да работи.Хвнаи долния маркуч от радиатора и виж кога ще се сетопли.Щом се загрее стабилно тогава ти е отворил термостата.При мен около 85-6 градуса започва да се топли.
Нормално термостата започва да отваря на 87.
Успех!
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Re: хаи
diqn1975 написа:като загрее винаги достига 110 градуса и след това пада до 90.
Колега, провери дали работят и двете степени на вентилатора на радиатора.
- MobilLife
- Автомобил: Wv golf 5 +
- Двигател:
- Контакти:
Това че стига до 110 гр. не е добре - трябва постоянно да следиш да не я прегрееш.Незнам какъв е смисъла от тези две скорости - ще ти кажа аз какво направих - на датчика командващ перката на извода подаващ захр. на перката при 95 гр. набутах кабела за 2 степен а за 1 го махнах - резултата при 95 гр двигателя се охлажда по-бързо и никога неможе да дигне 110 гр. - идеално особено при градско каране! Карам така вече 4 год и никога не ми е вдигала градуси.... 

- diqn1975
- Автомобил:
- Двигател:
хай
Колеги,благодаря ви за съветите ама май проблемите са много.
1.Капачката е прецакана.
2.Маркучите са зле.
3.Датчика за температурата лъже.
Надявам се да е това .
1.Капачката е прецакана.
2.Маркучите са зле.
3.Датчика за температурата лъже.
Надявам се да е това .