Въпрос за разход на масло

Техническа и сервизна информация за Passat
jgmec
Автомобил:
Двигател:

Въпрос за разход на масло

Мнениеот jgmec » Съб 28 май 2005 20:47

Колата (Пасат 2Е 92 година) харчи масло:( миналата година са сменени сегменти и гумички на клапаните и гарнитура на главата, гарнитурата на капака на двигателя е сменена преди 2 седмици. До днес си мислех че го гори, но днес докато правеха баланс на гумите реших да огледам колата отдолу - и видях на земята 2-3 капки и сълза отдолу на колата - според мен на "магарето". Интересното е че когато я карам в града никога не намирам капки масло под колата след това. Днес за да тествам къде тропа я разходих със 140 до Сливница и обратно и след това отидох на баланс.

През почивните дни пътувах в провинцията и на отиване времето беше хладно, двигателят държеше около 80-90 градуса и ми изхарчи 200-300 грама масло за 280 км. На обратният път беше топло с вклчючен климатик през цялото време двигателят работеше между 90 и 100 градуса и не ми изхарчи нито грам!?

Маслото е Castrol GTX3 Magnatec 10W40, а двигателят според километража на 150000 км. Дайте съвет - не ме протеснява 1 литър на 1000 км (колата никога няма да ме зареже за разход на масло) - а че не мога да разреша проблема!

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Съб 28 май 2005 20:59

имаш течове-това и сам си установил вече.
опитай се да ги локализираш и вземи мерки.
може да е семеринг на коляновия откъм съединителя и да го хвърля в кожуха на скоростите...знам ли-трябва да се разследва подробно... :D

Потребителски аватар
madmen
Автомобил:
Двигател:

Re: Въпрос за разход на масло

Мнениеот madmen » Пон 30 май 2005 9:41

jgmec написа:.....Днес за да тествам къде тропа я разходих със 140 до Сливница и обратно и след това отидох на баланс.

Оффтопик! Абе всички се разхождате до Сливница в последно време, а никой не се обажда да пием по бира???
Ще взема да организирам една среща на клуба там!

Върни се в “Passat”