Въпрос за катализатор

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
svere
Автомобил: Passat B5 110++
Двигател: AFN
Контакти:

Въпрос за катализатор

Мнениеот svere » Вто 31 май 2005 7:21

Здравейте колеги!
От преди 2седмици се сдобих с пасат 1.8мi двигател RP. Нооо, катализатора е запушен :( .
Та искам да ви питам, кой е оптималния вариант:
да се махне катализатора и на негово място да се приспособи някаква тръба; другия вариант е на негово място да се сложи някакво гърненце; или пък да се "избуши" както казват някои майстори.

Вие какво ще ме посъветвате :?:

ПС: Нов е изключено да сложа, няма от онези знаци.....

Потребителски аватар
B4/101
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот B4/101 » Вто 31 май 2005 8:15

Най-евтино ще ти е да избушиш катализатора, т.е. да счупиш питите и да остане само гърнето. Не знам как ще е на звук, но иначе ще е здраво, защото ламарината на катализатора е значително по-дебела от тази на едно обикновенно аспухово гърне, а и е напасвано към останалата част на ауспуха. Вторият вариант е махаш катализатора и слагаш тръба. Някои казват, че колата ставала по-шумна, други не виждат промяна, явно въпрос на личен избор. Третият и най-скъп вариант е поставяне на мястото на т.н. резонаторно гърне. Аз съм с такова, струва различно 50-80 лв. Аз съм с такова и съм доволен. Мисля, че по-важното в случая е майстора, който ще извършва операцията да го бива. Опарих се от пишман майстори и затова го казвам. Първото резонаторно което сложих изгни за 6 месеца, заварките бяха все едно аз съм ги правил.
Късмет

Потребителски аватар
nik_i
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nik_i » Вто 31 май 2005 8:30

напиши катализатор на търсачката и виж кво става

Върни се в “Passat”