От много време се каня да го задам този въпрос и все забравям. Прави ми впечатление, че досега нито един колега от форума не е споменал че колата му е с такъв двигател.
Та, какво е по специфичното за този двигател който е на моята колица, защо се води ADZ а не е примерно ABS?По нов ли е от ABS и по какво се различава от него?
Двигател ADZ-нещо по специфично за него?
- bobcho
- Автомобил: VW Golf 3
- Двигател: AFN 1997
ADZ се слага в периода 1994 -1996 г.Има разлиа в запалителанта система.При ABS от по-ранните години ( например моя 92' ) е с Мотроник 1.2.1/или 2.При теб е 1.2.3.Само това успях да открия.А иначе сигурно са отстранение някой кусури на ABS-а, като например гарнитурата на главата ( да кажат патилите дали е така
)

- Чудомир
- Автомобил: Passat 5.5 + Caravelle T4
- Двигател: 03 V6 AMX + 97 VR6 AES
bobcho написа:ADZ се слага в периода 1994 -1996 г.
http://www.doppel-wobber.de/wbb2/golf_info.php?id=124
Монтиран: 10.94-10.00
Аз съм с такъв двигател и с газ - много доволен. Малко масълце капе от двигателя, ама си доливам редовно, че не ми е останало време да ходя по майстори.
Иначе за газова няма проблеми - заради моноинжекцията може да слагаш "обикновена" газова, което си е предимство.
- walentin
- Автомобил:
- Двигател:
И аз съм АДЗ -Пасат 1996.На160000.Точно такъв търсех и му сложих веднага газ.Нема грешка! Като го купих обаче течеше масло.Джамбазинът има сервиз,много модерен , и един дърт вампир го гледа "много внимателно" , цъка и вика : "от семеринг на коляновия вал е" за да ми резнат още един път тиквата .После Никси/да е жив и здрав/ го видя и каза ,че е от гарнитурата на държача на масления филтър и блока. Смених я и сега е ОК. Нема грам масло никъде- вече 2 месеца.Карам го с Валволин 10-40 и минах към 5000км.