Регулатора на алтернатора
- pas1.8mi
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: 1.8T AEB 1999
Регулатора на алтернатора
Понеже имам едни съмнения за работоспособността на моя да попитам.Колко волта правят вашите регулатори на обороти празен ход със и без включени фарове?Моя прави 13.77в без и 13.6в с включени фарове.Скоро смених четките.Акумулатора е на 6мес. Предварително благодаря. 

- ЧАНДЛЪР БИНК
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- vaskoto1
- майстор Падна ли ми!
- Автомобил:
- Двигател:
нормалните граници на реле-регулатора (ако трябва да ти се признае гаранция на акумулатор например) са 13.5-14.5 волта.
всичко под и над тия стойности говори зле.
без товар би трябвало да се движиш около 14; 14 и 2,3 с товар (зависи от това колко амперов ти е алтернатора) трябва да слизаш с около волт, волт и половина.
стойностите които си дал са напълно приемливи-неприемливо е само това че си сменял четки тъй като живота на така нареченото реле-регулатор е приблизително колкото и живота на четките. т.е. сменят се заедно а не поотделно.
очаквай скоро вече да не си с такива добри показатели.
всичко под и над тия стойности говори зле.
без товар би трябвало да се движиш около 14; 14 и 2,3 с товар (зависи от това колко амперов ти е алтернатора) трябва да слизаш с около волт, волт и половина.
стойностите които си дал са напълно приемливи-неприемливо е само това че си сменял четки тъй като живота на така нареченото реле-регулатор е приблизително колкото и живота на четките. т.е. сменят се заедно а не поотделно.
очаквай скоро вече да не си с такива добри показатели.

- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
Re: Регулатора на алтернатора
pas1.8mi написа:Понеже имам едни съмнения за работоспособността на моя да попитам.Колко волта правят вашите регулатори на обороти празен ход със и без включени фарове?Моя прави 13.77в без и 13.6в с включени фарове.Скоро смених четките.Акумулатора е на 6мес. Предварително благодаря.
Както Ваското казва не си наред. При тези ниски стойности на напрежението си приготви парички за нов акумулатор.Той е с хронично заболяване - недозареждане и зимата ще започнат проблемите /вяло въртене на стартер, трудно палене , ще се налага сваляне на акумулатора и стационарно зареждане на зарядно.Студът и системното недозареждане скъсяват живота на акумулатора/.
А когато си купувал акумулатора трябва да са ти измерили напражението на зареждане.Ако е било каквото го описваш не знам как са ти признали гаранцията.