Някой да е имал проблем с бензинов мотор - Passat 2001
Някой да е имал проблем с бензинов мотор - Passat 2001
Здравейте отново, отварям нова тема след като вече 2 дена чета. Искам да попитам от всички тука които четат форума, някой имал ли е проблем с бензинов мотор - 1.8Т или 1.8? Всички оплаквания са повече за дизелите. Благодаря
Интересува ме на 1.8Т турбото скпва ли се лесно в сравнение на тди двигателя? Още немога да преценя дали да си взема дизел или бензин. Не става въпрос колко км навърташ, а колко време си в сервиза. Аз из целия форум не видях серизно изказвания за проблеми при бензиновите двигатели. Това е като цяло. Благодаря
Мое лично мнение е че новите бензинови мотори на VW не са добри. Съотношението икономичност и еластичност на мотора при ТДИ е много по-добро. Карал съм 1.8Т и въобще не ми хареса. Повярвай ми, че ако покараш читаво ТДИ няма да погледнеш бензинките
Удоволствието е несравнимо. И все пак стрелката на горивомера отива към нулата много по-бавно
. Ако погледнеш пазара ше видиш, че се карат ТДИ доста повече от пензин - сигурно има защо. Ако се чупеха толкова много дизелите нямаше да ги карат толкова.

- ChimeyJimmey
- Автомобил: торанага
- Двигател: AXQ
Доколкото ми е известно, на мен - лаика, душманското каране с меко казано нехайно отношение към охлаждането на турбината (дълъг път с много шпорене - спиране и моментално изключване на двигателя без да се изчака турбината да се охлади) съсипва живота на тези апарати. После рециклирането, да не говорим за замяната, струват скъпо и най-често за сметка на следващия собственик...