Много гадно късо съединение ....

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
МОРСКИЯ
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Много гадно късо съединение ....

Мнениеот МОРСКИЯ » Пет 08 юни 2007 21:23

Двигатела ми е 1.8 PB пълен инжекцион . Има един датчик ли е , клапан ли е незнам .От там излизат две жици които минават близко до колекторите и ако не са прикрепени добре, провисват и .... както в моя случай опират в колекторите . Укъсява и се стопява едния от двата проводника .Проследил съм го , влиза в купето зад панела с бушоните ,заобикаля го и продължава към средата на таблото към централния лицев панел . Утре ще продължавам да го проследявам да видим каде ще му излезе края . Направо се поболях :banghead:
Ако някой има снимка на PB мотор ако не го затруднява да я постне тук ,че искам да покажа на Vaskoto този датчик точно какво представлява . Много шантава повреда

Потребителски аватар
МОРСКИЯ
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот МОРСКИЯ » Вто 12 юни 2007 16:14

Открих го гада . Това е дюзата за студен старт , тя е монтирана към колекторните тръби :
Изображение

от там тръгват две кабелчета , червено с две бели ивици и червено с две жълти ивици .Фабрично са в гумена шлауфка и са прикрепени със щипки но ..... след години тия щипки се чупят
Та ... проследих го тези два кабела стигат до едно реле което е монтирано зад пепелника и запалката на шината ( незнайно защо там след като има празни места на бушониерата ) :
Изображение

в това реле отива един червен дебел плюс един кафяв по тънак ,вероятно минус и тези два кабела които споменах
Ако някой има PB мотор и му се наложи да бърника нека да го знае . Защото аз съм питал 3ма електротехници за тази инсталация и никой нищо не можа да ми каже

Върни се в “Passat”