Нямам АБС

Техническа и сервизна информация за Passat
Major
Автомобил:
Двигател:

Нямам АБС

Мнениеот Major » Нед 17 юни 2007 0:35

Passat B4 kombi 1996г. нямам АБС? може ли да се сложи абс и има ли много голяма разлика от 4 дискови и АБС?

Потребителски аватар
Danny boy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Danny boy » Нед 17 юни 2007 16:36

Скъпо и неоправдано по мое мнение занимание.По принцип ако имаш пари и най вече пари може и да си сложиш.Не се отчайвай ама много неща трябва да се преправят за да стане датчици за броя на оборотите за колелата,електронен блок за управление на АБС,хидравличен блок.Ако намериш от някъде по евтино цялата система и парички за монтаж,късане на малко нерви може и да стане.Успех

Потребителски аватар
bobcho
Автомобил: VW Golf 3
Двигател: AFN 1997

Мнениеот bobcho » Нед 17 юни 2007 17:42

И според мен няма нужда да се впускаш в подобни начинания.Само ще си усложниш живота.Не казвам, че АБС-а е лошо нещо, просто може да не намериш достатъчно здрави части втора ръка ( нови предполагам струват колкото полвината кола ).Снеми си дискове, накладки, спирачна течност и си карай колата :)

ПП: Дигай ръчната ако ме мернеш из наше село :)

Потребителски аватар
Dpop
Автомобил: VW
Двигател:

Мнениеот Dpop » Вто 19 юни 2007 14:05

:welcome_to_group Major

Само един от датчиците които четат оборотите струва нов ок 45 лв.(с отстъпка от ок 20 %). Арабите по ул. "Симеон"-София ми продаваха оригинален, втора ръка за 40 лв. :shock и след кандърми за 35 лв. :screwy , естествено си купих нов. Преди ок 2 години си смених такъв на предно колело.
И моето мнение да си оставиш автомобила така както си е, а при възможност си подмени частите за които е писал колегата над мен. Ти с 4-ри дискови ли си?
В случай, че твърдо си решил да се сдобиеш с АБС, мога да проверя колко ще струва в София от авто-моргата на "Италианеца" - "Овча купел". Пиши на лични дали те интересува. Можеш да пишеш и на Letajanta, той ти е градски и смятам, че е точния човек към когото да се обърнеш.
Успех.

Върни се в “Passat”