Странни приключения изживях с тоците и електрониката на колата, но това е друга тема.
Свети ми лампата за airbags. Току що от Бош сервиза ми казаха, че в крайна сметка ми е заминал лентовия кабел към волана. Ту давал контакт, ту не давал.
Не се рамонтирало, сменяло се. И понеже ги помолих провериха и в Юнитрейд, само там доставяли такъв кабел срещу 400 и кусур лева и 1 седмица поръчка.
Аз не съм така свидлив, но 400 кинта за кабел, за 11 годишна кола.....
Става дума за PASSAT 96' TDI.
Видях че и други колеги са имали такъв проблем, но не разбах точно какво са сторили.
Ако имате някакви идеи- благодаря предварително.
Лентов кабел Airbags
- Vasseto
- Автомобил: Passat B7 Passat B5_5 Jetta V
- Двигател: CFFB AVF BXE
Разглобяваш милата си 11 годишна колица и гледаш къде е скъсано.Най вероятно е в цокъла към купето.Но ако се окаже че е скъсан серпентината то ще се наложи да я отрежеш така,че да останат поне 7 витки от нея.Внимателно я запояваш към цоклите (цокъла) и си готов.
Този цолъл към балона се отваря лесно и после може и да не се закопчава добре.Увиваш с тиксо и си готов.Но този към купето е много досаден цокъл.Там ще се наложи да изполжваш сила,инат и съобразителност докато измъкнеш пиновете.Със затварянето му няма проблеми.
Този цолъл към балона се отваря лесно и после може и да не се закопчава добре.Увиваш с тиксо и си готов.Но този към купето е много досаден цокъл.Там ще се наложи да изполжваш сила,инат и съобразителност докато измъкнеш пиновете.Със затварянето му няма проблеми.
Аз от времето на ТНТМто не съм извършвал подобни операции. Мога да се провокирам да се пробвам и може и да успея а може и да оклепам нещата съвсем, но съм склонен на планя на сръчен смел мъж, който да свърши таз хубава работа.
Все пак, като имам Airbags поне да работят....карам много и на дълго та.....
Иначе не ми се струва съвсем разумно да давам над 6% от стойността на колата за един кабел да му се невиди.
Все пак, като имам Airbags поне да работят....карам много и на дълго та.....
Иначе не ми се струва съвсем разумно да давам над 6% от стойността на колата за един кабел да му се невиди.
- Wish_Master
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Още веднъж да благодаря на колегата за инструкциите. Директно по тях едни мои хора "закърпиха" кабела.
Срещу 10 кинта ми махната и грешката и това е.
Между другото дори кабела да се оправи, грешката (светещата лампа на Airbag) се чисти само с компютър.
Сега ще слагам нови амортисьори, тегля една боя и съвсем не ми е ясно, как ще се разделя с тази кола
нарочил съм я за продаване от не знам кога и все не полагам последователни усилия....просто е много добра

Срещу 10 кинта ми махната и грешката и това е.
Между другото дори кабела да се оправи, грешката (светещата лампа на Airbag) се чисти само с компютър.
Сега ще слагам нови амортисьори, тегля една боя и съвсем не ми е ясно, как ще се разделя с тази кола

нарочил съм я за продаване от не знам кога и все не полагам последователни усилия....просто е много добра