kurmijanko написа:..... сега алтернатор за 70+ Аh, и да зарежда акумулатора ми за 60 А. Пък по-нататък да си взема нов по-мощен акумулатор.
Става дума за Пасат 91, 1800 куб.
Мисля че по документи акумулатора ти е 35 Ah.

kurmijanko написа:..... сега алтернатор за 70+ Аh, и да зарежда акумулатора ми за 60 А. Пък по-нататък да си взема нов по-мощен акумулатор.
Става дума за Пасат 91, 1800 куб.
колега, това е максималния ток, който може да даде алтернатора, но не е постояненArturDent написа:Глупост 3:vladko_g40 написа:колеги, аз на един пасат му сложшх 90А алтернатор и няма проблеми - според мен даже е по-добре щото зарежда по добре при повече включени консуматори
През кой точно предпазител минава тока от 90 А?
Знаеш ли какво означава 90А, и колко ще ти греят кабелите ?
Нормалният ток на един бойлер е около 10А.
б-ИВАН написа:Никой не споменава стартера...ами при износени втулки,върти едва едва,черпи голям ток,събаря батерията и сложи каране на къси разстояния - акумолаторът не смогва да се зареди.После лоши връзки,окислени клеми,дори желязна шайба между обувките на кабелите при стартера дава половин волт по ниско напрежение.
колега, защо да споменаваме стартераб-ИВАН написа:Никой не споменава стартера...ами при износени втулки,върти едва едва,черпи голям ток,събаря батерията и сложи каране на къси разстояния - акумолаторът не смогва да се зареди.После лоши връзки,окислени клеми,дори желязна шайба между обувките на кабелите при стартера дава половин волт по ниско напрежение.
vladko_g40 написа:колега, защо да споменаваме стартераб-ИВАН написа:Никой не споменава стартера...ами при износени втулки,върти едва едва,черпи голям ток,събаря батерията и сложи каране на къси разстояния - акумолаторът не смогва да се зареди.После лоши връзки,окислени клеми,дори желязна шайба между обувките на кабелите при стартера дава половин волт по ниско напрежение.колегата е написал ясно, че проблема му идва от зареждането(поне така са му казали
)
kurmijanko написа:здравейте, значи искам пак да продължа по темата.
Смениха ми една перка от алтернатора и ми казаха, че преди е зареждал с 13,2 волта, а сега с 13,9 волта, колкото трябвало. Струва ми се че това е много малка разлика, защото преди имах проблеми при паленето, особено след като включвах алармата. Сега отново си е почти същото. Та въпроса ми е, дали проблема е акумулатора или нещо друго, и ако е така, какъв акумулатор бихте ми препоръчали, напоследак ми хвалеха Монбат за цена - качество
dandan написа:Колега, това с делителя как го направи, не са ли капсуловани?
А иначе нямат ли температурна компенсация тия регулатори, щото аз от Москвича знам че имат и зимата отива да зарежда повечко отколкото лятото(става въпрос за тия които са с плочка регулатора а не с големите релета)
Потребители, разглеждащи този форум: cecoa1 и 47 госта