проблем със скоростите

Техническа и сервизна информация за Passat
dino
Автомобил:
Двигател:

проблем със скоростите

Мнениеот dino » Нед 24 юни 2007 10:13

Здравейте колеги,
имам пасат Б3 и от известно време ми прави впечатление, че скоростния лост между първа и втора скорост скърца. Освен това трудно включва на първа скорост и доста ниско отделя съединителя. Самия съединител е на няма и 2000 км, чисто нов.
Къде да търся проблема - от липса на масло в скоростите ли може да е, от съединител ли?
може ли някои да даде съвет. благодаря предварително!
пасата е 89, двигател RP, 1,8 Мi

Потребителски аватар
Теодор
Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
Двигател:

Мнениеот Теодор » Нед 24 юни 2007 11:09

http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?t=7096
Свържи се с Никси да го погледне че така дистанционно трудно се определят тези проблеми. Може да е от масло,синхронизатори,менте съединител щом е сменян, некъдърен майстор и т.н. Така че е добре да се види от компетентен човек :wink:

Потребителски аватар
megalodon
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот megalodon » Нед 24 юни 2007 11:29

За скърцането, и при мен го имаше и ме дразнеше много. Набарах едно ВД-40 и така хубаво напръсках там лостчетата отгоре на скоростната кутия и сега всичко е тихо и мирно :D А иначе за трудното влизане, може би ще е добре да се смени маслото на скоростите, ама за по-сигурно нека първо някой да го погледне и да каже.
Успех

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Нед 24 юни 2007 18:50

На мен ми влизаше 1-ва трудно и след смяна на маслото и сипване на добавка (тефлонова на STP) 1-ва влиза доста добре....ама си имах и все още си имам проблем с 2-ра.Лошото е че при нашия тип скоростни кутии синхронизатора за 1-ва и 2-ра е един и същ и като се поизноси се получава така,че 1-ва влиза трудничко а 2-ра или няма проблем или влиза ужасно като при мен.
За съединителя не е лошо да се погледне иначе по принцип може и от него да се лигави 1-ва (ако не отцепва достатъчно).Но доколкото знам е саморегулиращ се и няма възможност да се гласи като на другите коли,където е с жило.
Успех!

Върни се в “Passat”