Средно гърне за B3

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
stan4o_mc
Автомобил:
Двигател:

Средно гърне за B3

Мнениеот stan4o_mc » Сря 11 юли 2007 21:52

Здравейте,
предстои ми смяна на средно гърне, та ако можете да кажете къде в Пловдив има читав народ за тея работи и горе - долу кач пара ше тряаа да приготвям?

п.п. Търсачката нещо не ми отговори, на т'ва дето я питах, та да питам Вас.

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Сря 11 юли 2007 22:14

Има един сервиз "Палма" малко зад бившия магазин "Нева". Там обаче са малко по-туъмнокожи българи и майчиния им език се чете отдясно-наляво! :lol:
Излез на "Коматевско шосе", на павоирания участък, след прелеза. Като тръгнеш към Коматево отлявата страна поне на 4 места има сервизи за грънци. Предлагат "АСПО", дават и гаранция.
Питах за моята мека връзка, защото имам чувството, че тръгва да сдава багажа- 40 кинта с монтаж, а поне на моя мотор като гледам на какво ши:censored:о място е... бих ги дал, дори да можех сам да заварявам.
Конкретното място, дето попитах е след първия гумаджия, на около 20 м. по-надолу, има работилница за заварки. Изправят и джанти.

Потребителски аватар
ITN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ITN » Сря 11 юли 2007 22:29

Ако можели и аз да задам едно въпросче по темата да не отврям нова.Някой знае ли дали средно гърне от пасат В4 - 1,6 пълна инжекция ще стне на пасат В3 - 1,8 моноинжекция?

Потребителски аватар
mafiota
Автомобил: Audi A6 C5
Двигател: APU

Мнениеот mafiota » Чет 12 юли 2007 7:09

radotom написа: ..........................
Питах за моята мека връзка, защото имам чувството, че тръгва да сдава багажа- 40 кинта с монтаж, а поне на моя мотор като гледам на какво ши:censored:о място е... бих ги дал, дори да можех сам да заварявам...............
............................

Струва ми се че за 40 лв. доста бързо ще омекне тази мека връзка. Малко подозрителна ми се вижда цената - и от там можеш да съдиш за качеството. Да не те накара да правиш упражнението още веднъж :wink:

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор

Мнениеот radotom » Чет 12 юли 2007 8:17

mafiota написа:Струва ми се че за 40 лв. доста бързо ще омекне тази мека връзка.

:dontknow: Ми... знам ли?!?
Уж са АСПО, уж дават гаранция... :gruebel

Потребителски аватар
mafiota

Мнениеот mafiota » Чет 12 юли 2007 8:41

radotom написа:
mafiota написа:Струва ми се че за 40 лв. доста бързо ще омекне тази мека връзка.

:dontknow: Ми... знам ли?!?
Уж са АСПО, уж дават гаранция... :gruebel

Да хубаво е че има гаранция, но до колкото знам добрите меки връзки са около 70..80лв., в зависимост от дължината.
На моят пасат например няма оригинално мека връзка, но аз сложих. Всъщност "свих я" от едни вторични, и майстора като я видя каза че е нещо много по добро от тези които се продават за нови.
Но слагаи смело, щом дават гаранция , да си берат грижата!

А относно средното гърне, до колкото съм чувал, по-жажно е къде ще се монтира (в коя точка) по дължина на тръбалака на генерацията.

Потребителски аватар
passenger
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот passenger » Чет 12 юли 2007 9:04

дадох 60 лева за белгийска мека връзка заедно с монтажа + 50 лева за гърнето след нея. гаранция 1 година. сервиз "Охо-Бохо" (М-коплект) на околовръстното в София.

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Чет 12 юли 2007 10:41

passenger написа:дадох 60 лева за белгийска мека връзка заедно с монтажа + 50 лева за гърнето след нея. гаранция 1 година. сервиз "Охо-Бохо" (М-коплект) на околовръстното в София.

Надали ще ти стане хубаво от коментара ми ама....по-добре е да си знаеш - гърнето ти е 100% менте и си е права тръба без нищо в него.
- гаранцията ще ти я откажат като идеш другия път понеже "някой е пипал след тях"
- меката връзка струва не повече от 45лв с труда ако е като моята (за което не съм сигурен)
Откъде знам ли...минах по този път :
-като взех колата ми смениха там катализатора с резонаторно гърне (уж),смениха ми и всичките гърнета и тампони до отзад,удебиха ме че нямам проблем с меката връзка (при мен е конусна при теб незнам как е).
Само 3 месеца по-късно един хубав ден всичко се излупа на земята на един прелез.Натоварих си го и хайде при тях да си го слагат.Последва коментара "гаранцията ви не важи защото някой след нас го е пипал" и ме изпъдиха с пръчката.Вбесен си закарах колата в ауспуси Крафт също на околовръстното и какво се оказа :
-предното ми гъре (първото) всъщност било просто една права тръба и то доста тънка и прегоряла и затова паднало всичко.Отделно всичкото до отзад заварено накриво заради което ми се е прецакала меката връзка (човека ми показа какъв бесен ръб има във фунията),На всичкото отгоре тампоните на гърнетата изгнили за 3 месеца......думи нямам.
Последва поголомна смяна на :
-колекторна тръба (тази за към първото гърне) - 73лв.
-самото първо гърне с резонаторно ама с филтър (иначе преебвам задните гърнета и ламбда сондата ми не работи добре понеже няма завихряне на газовете) - 60лв.
-конус за меката връзка - 10лв.
-двете скоби за конуса - 14лв.
-два тампона отзад за гърнетета - 14лв.
-още един конус долу преди самото първо гърне и поставяне на нов фланец (стария са ми го изхвърлили в Ем-Комплект заедно с катализатора) - 25лв.
общо с труда сметката ми излезна 210лв и сега си нямам гаранция за средното и задното гърне (за другите неща отпред си ми дадоха нова гаранция от една година) ама колата върви значително по-добре,разхода и намаля с около литър и нещо на 100 и е много по-тихичка.
Ем-Комплект са измамници!
Желая ти от все сърце да нямаш моя късмет! :cry:

Потребителски аватар
zdravko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zdravko » Чет 12 юли 2007 10:57

radotom написа:...Питах за моята мека връзка, защото имам чувството, че тръгва да сдава багажа- 40 кинта с монтаж, а поне на моя мотор като гледам на какво ши:censored:о място е... бих ги дал, дори да можех сам да заварявам...

Малко офтопик ще се получи, ама за нашите двигатели (2Е) меката връзка е МНОГО ши :censored: а, някаква двойна и НЕ СЕ РЕМОНТИРА, а трябва да се смени цялото нещо, барабар с връзката. Искрено ти пожелавам, да не ти е проблема от нея, че иначе сумата е над 150 лв. за 2-ра употреба с монтажа :shock

Потребителски аватар
mafiota

Мнениеот mafiota » Чет 12 юли 2007 13:16

zdravko написа:
radotom написа:...Питах за моята мека връзка, защото имам чувството, че тръгва да сдава багажа- 40 кинта с монтаж, а поне на моя мотор като гледам на какво ши:censored:о място е... бих ги дал, дори да можех сам да заварявам...

.............че иначе сумата е над 150 лв. за 2-ра употреба с монтажа :shock......

Ами с някаква друга (в стил БГ) или без нея не може ли :twisted:

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор

Мнениеот radotom » Чет 12 юли 2007 15:50

Ако се прави както трябва... да, така е!
Ама нали сме си българчета... Флекса, после електрожена (айде, ЦО-то) и сме ние! ;)
Е, и малко BG инженерно влакно, де! (иначе казано- тел!) mhihi

Потребителски аватар
Danny boy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Danny boy » Чет 12 юли 2007 16:41

хммм колеги ще извинявате не съм спец по кюнците ама на кое му се вика мека връзка че ония ден се дзверих и нищо не разбрах само тръби метални и тва е нищо мекичко :D

Потребителски аватар
Теодор
Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
Двигател:

Мнениеот Теодор » Чет 12 юли 2007 16:54

Danny boy написа:хммм колеги ще извинявате не съм спец по кюнците ама на кое му се вика мека връзка че ония ден се дзверих и нищо не разбрах само тръби метални и тва е нищо мекичко :D
    Едно такова дълго около педя кръгло с мрежичка отгоре веднага след колекторните тръби и преди катализатора или рез.гърне mhihi mhihi mhihi.
    Но ти може и да нямаш защото не всички Пасати имат :wink:

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Чет 12 юли 2007 19:22

Моя си няма ама се радвам като чета какви цифри гонят :) Той моя явно е с "твърда връзка" :lol:

Потребителски аватар
stan4o_mc
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stan4o_mc » Пон 16 юли 2007 1:00

Открихме още проблемчета, та да помоля да ми разясните малко. Става въпрос за втулките отзад на моста (дано не бъркам нещо) Принципно са заминали и при по-висока скорост и рязко спиране, задницата ми шава. Няк'во съветче, где да ода да ма работят отзад или няма значение? И дюзи имам за почистване. Ако можете да кажет относително колко ще ми смъкнат кожата, ще Ви бъда много благодарен.

Върни се в “Passat”