Как се разбира производствен (заводски) ли си е климатика?

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Как се разбира производствен (заводски) ли си е климатика?

Мнениеот zfa159 » Пет 20 юли 2007 23:57

Случката е следната - предлагат ми възможност да си разменя моя Пасат (1.8RP 90-та без клима и нищо друго освен хидравлика и плюш) за Пасат 93-та (пак 1.8 предполагам ABS щом е такава година,хидравлика и т.н.).Колата още не съм я виждал и нямам и идея какви екстри има ама ако има климатик(климатроник) как да разбера дали е слаган допълнително (по непотвърдена информация колата е от Италия затова си мисля да не е доплънение).
Засега знам само че на колите с 1.8 и с климатик радиатора е същия като на тези с 2.0 двигател т.е. по-дълъг с около 5-6см а на тези,които нямат си е стандартния по-къс радиатор.
Схемата е че този го взимат за служебен и имам възможността да го огледам и ако ми хареса повече моя да го дам служебен а този да го взема за себе си (така или иначе моя се води на фирмата в момента и дефакто още не съм го платил).
Та исках да попитам за да знам като гледам да си вадя изводите какви проблеми да очаквам след това ако е допълнение климатика (незнам дали има изобщо ама все пак да съм подготвен)
Благодаря!

Потребителски аватар
juve
Автомобил: Pasat B3-Seat Leon TDI
Двигател: AAZ - ALH

Мнениеот juve » Съб 21 юли 2007 8:52

Колега , честно да ти кажа , мисля , че не е зле да се отървеш от този твоя пасат... :oops: Моето вътрешно КИ ми подсказва , че е направо прокълнат , особено ако се направи една кратка ретроспекция на въпросите с техническа насоченост които си задал в форума ...страх ме е да помисля и колко не си задал .... :roll: та климата я зарежи като елемент за решението.....
п,с сорри за оффтопика и една забележка - вЕрвай ми , не съм искал да те обиждам на кола .... :!:

Потребителски аватар
Geleto
Автомобил: Passat B4
Двигател: 1.8 MI 1994
Контакти:

Мнениеот Geleto » Съб 21 юли 2007 9:40

Точно в Италия слагат допълнително климатици Диавия. Моя е слаган допълнително и най - очевидната разлика със заводския климатик е, че при мен има втори радиатор докато на оригиналния климатик е един и перките са една до друга. Въобще допълнително слаган климатик си личи по разхвърляните из двигателя чарколяци. За по - сигурно минаваш през Ваското и той ще ти каже какъв е :wink:

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Съб 21 юли 2007 13:02

Пускаш си дешифроване на VIN номера, и там всичко си казва - има или няма климатик ...

Потребителски аватар
DJ_TOLYO
Автомобил: Passat Variant
Двигател: 2E 1991

Мнениеот DJ_TOLYO » Съб 21 юли 2007 17:16

dobrinb написа:Пускаш си дешифроване на VIN номера, и там всичко си казва - има или няма климатик ...

A kъде го пускам това дешифроване... Шото тоя дешифратор дето е тука в нашия сайт при мен не показва нищо... Само че е Пасат 1991... :(

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Нед 22 юли 2007 11:31

Ами намираш, има едни програмки такива за дешифриране. gr_kanev има мисля такава, дай му на него номера, той може да ти прати отговор.
П.П: А и не е лошо да я даде да я сложим тука, да може всеки да я ползва :wink:

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Нед 22 юли 2007 19:46

juve написа:Колега , честно да ти кажа , мисля , че не е зле да се отървеш от този твоя пасат... :oops: Моето вътрешно КИ ми подсказва , че е направо прокълнат , особено ако се направи една кратка ретроспекция на въпросите с техническа насоченост които си задал в форума ...страх ме е да помисля и колко не си задал .... :roll: та климата я зарежи като елемент за решението.....
п,с сорри за оффтопика и една забележка - вЕрвай ми , не съм искал да те обиждам на кола .... :!:

Защо да се обиждам като и аз това си мисля :lol:
Моя не че е лош ама не е виждал поддръжка и единственото хубаво е че салона му е много запазен ама за кво ми е салон без дори 1/3 от скапаните неща по него.....ако този другия е с хубава боя и е поддържан поне малко мисля да ги разменям и жив и здрав....може да попадна на по-голяма бангия ама все пак въпрос на шанс.
По повод климатика ще разгледам (и снимам) как изглежда и ще постна снимки тук да кажете мнение.То може и да няма климатик ама все пак да съм подготвен технически :)

Потребителски аватар
ChimeyJimmey
Автомобил: торанага
Двигател: AXQ

Мнениеот ChimeyJimmey » Пон 23 юли 2007 8:08

Можеш да пробваш и този декодер.
Доста е подробен, а и точен (поне за мен).
Но, ако не се лъжа, немалко хора се оплакаха, че не можел да им открие по-старите автомобили... :?

Потребителски аватар
K22
Автомобил: НИСАН Х ТРЕЙЛ
Двигател: 2200 Д 2005

Мнениеот K22 » Вто 24 юли 2007 7:25

dobrinb написа:Пускаш си дешифроване на VIN номера, и там всичко си казва - има или няма климатик ...

Много не ми се верва да познаеш-Пасатите за Италия се правят с климатроник, а за Германия без....На фабричните си има надписа на WV на таблото на климатроника.

Потребителски аватар
RS6
Автомобил:
Двигател:

Re: Как се разбира производствен (заводски) ли си е климатик

Мнениеот RS6 » Вто 24 юли 2007 8:46

zfa159 написа:Та исках да попитам за да знам като гледам да си вадя изводите какви проблеми да очаквам след това ако е допълнение климатика (незнам дали има изобщо ама все пак да съм подготвен)
Благодаря!

Май най-лесният начин е да видиш дали имаш две перки на радиатора или само една. Ако е една, 100% климата е имплантиран доста след завода. Заводският е с две перки задължително, няма значение дали е климатик или климатроник. :wink:

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Вто 24 юли 2007 8:49

K22 написа:Много не ми се верва да познаеш...

Вервайте ми mhihi , резултатът от това дешифриране, което gr_kanev направи с неговата програмка е 3 страници плътно, с дребен шрифт, и там си казва и майчиното мляко ... :wink:

Потребителски аватар
Geleto
Автомобил: Passat B4
Двигател: 1.8 MI 1994
Контакти:

Мнениеот Geleto » Вто 24 юли 2007 14:29

dobrinb написа:
K22 написа:Много не ми се верва да познаеш...

Вервайте ми mhihi , резултатът от това дешифриране, което gr_kanev направи с неговата програмка е 3 страници плътно, с дребен шрифт, и там си казва и майчиното мляко ... :wink:

Защо не я качите тук тая програмка?

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Вто 24 юли 2007 14:36

Ами аз вчера наживо говорих с него, ама няма начин, качена е на някакъв сайт, и трябва нещо да се прави по настройките, за да стане работата. Каза, че ще опита да направи нещо, но не е сигурно дали ще може да се качи тука...

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Вто 24 юли 2007 15:05

dobrinb написа:качена е на някакъв сайт, и трябва нещо да се прави по настройките, за да стане работата....

Ахам! и на мен така м обясни преди време.
Не, че ако не човръкнеш, няма да си каже пак, ама нямало да е 3 страници... и нямало да е ситен шрифта! :lol: :lol:

Върни се в “Passat”